Stock - sticks en schaatsen
— © Marco Spelten/IJshockey.com

9 november 202006:56

Door Joep Meijsen

Dé Maandag: Trappers op tweede plaats

Tilburg Trappers heeft zich na het eerste speelweekeinde in de Oberliga Nord genesteld op een gedeelde tweede plaats in de Oberliga Nord. In Dé Maandag blikken we terug op het openingsweekend van de Brabanders en de Oberliga als geheel en kijken we naar de wedstrijden van Mike Dalhuisen en Nardo Nagtzaam.

Vijf punten

Tilburg Trappers haalde in de twee uitwedstrijden waarmee het nieuwe seizoen werd geopend vijf punten. Op vrijdag was er een overwinning bij Hannover Indians en op zondag was Trappers na penaltyshots te sterk voor Hammer Eisbären. Danny Stempher had een goal en drie assists in het speelweekeinde, terwijl Diego Hofland op twee goals en een assist staat. Een van die goals was het winnende penaltyshot in de wedstrijd tegen Lippe-Hamm.

Lees hier meer over de wedstrijd van zondag >>>

Bo Subr tevreden

Brabants Dagblad citeert coach Bo Subr na afloop van de wedstrijd tegen Hammer Eisbären. 'Ik ben over het algemeen tevreden, maar denk wel dat wij een punt hebben verloren. k kan wel zeggen dat dit van hen de beste wedstrijd was die ik heb gezien tot dusverre.'

Halle nog ongeslagen

In de Oberliga Nord is er na het eerste weekeinde nog maar een ploeg zonder puntverlies, Saale Bulls Halle. Die ploeg wist vrijdag met 3-0 te winnen bij Hammer Eisbären en boekte op zondag een 10-3 zee op Krefelder EV. Tim May zit na het eerste weekeinde al op drie goals en drie assists, Kyle Helms op 1 goal en 4 assistist en Tatu Vihavainen heeft twee goals en twee assists. Trappers deelt de tweede plaats op de ranglijst met Hannover Scorpions dat op vrijdag een shootout nodig had bij Hamburg en op zondag met 4-2 won van stadsrivaal Indians.

Drie ploegen ongeslagen

De drie nieuwkomers in de Oberliga Nord haalden allemaal tenminste een punt afgelopen weekeinde. Herforder EV kende met vier punten in twee duels zelfs een zeer voortvarende start van de competitie, terwijl Diez Rockets een 5-3 zege boekte op Krefeld en op zondag nipt verloor van mede-promovendus Herforder EV. Opvallend is dat oud-Luik-aanvaller Thomas Cheyne Matheson al drie keer scoorde in de twee wedstrijden. Hamm haalde het eerste punt tegen Tilburg. Drie teams zijn na het eerste weekeinde nog puntloos: Hannover Indians, Krefelder EV en Icefighters Leipzig. Laatstgenoemde ploeg had de moeizaamste voorbereiding van alle deelnemers en opende het seizoen met ruime nederlagen tegen Erfurt en Herne.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen en HK Poprad haalden vier punten afgelopen weekeinde in hun terugkeer in de reguliere competitie en boekten op vrijdag een ruime zege op Liptovsky Mikulas. Dalhuisen had een goal en een assist in de 6-1 overwinning. Op zondag was er echter 2-3 verlies in overtime tegen Detva. Dalhuisen had wel een assist op het openingsdoelpunt van zijn team. Poprad staat met 13 punten uit zes wedstrijden op de derde plaats van de competitie op het hoogste niveau in Slowakije.

Nardo Nagtzaam

De seizoenstart van Nardo Nagtzaam en EC Peiting in de Oberliga S√ľd ging niet zoals gepland. De ploeg verloor vrijdag met 5-2 bij Memmingen Indians en ging zondag met 3-8 onderuit tegen Riessersee. Beide tegenstanders gelden wel als favorieten voor de titel in de Oberliga S√ľd. Nagtzaam scoorde een keer tijdens het weekeinde. Dinsdag wacht alweer de volgende opgave voor de ploeg. Dan staat de thuiswedstrijd tegen H√∂chstadter EC op het programma.