AL TIL ROS 191013 111

14 oktober 201907:59

Door Joep Meijsen

DĂ© Maandag: Verhoudingen worden duidelijk

In DĂ© Maandag vatten we zoals iedere week de gebeurtenissen van het weekeinde en de rangen en standen samen. Zowel in de Oberliga Nord als de Beker van Nederland beginnen de verhoudingen duidelijk te worden.

Trappers zondag

Tilburg Trappers won in de Oberliga Nord de thuiswedstrijd tegen Rostock Piranhas met 9-5 en hield daarmee de ongeslagen status tegen deze tegenstander sinds de entree in de Oberliga in stand. Mitch Bruijsten had vier goals, Ă©Ă©n assist en zes strafminuten in het duel.

Lees hier meer over de wedstrijd van Trappers >>>

Reactie Bo Subr

In Brabants Dagblad reageert coach Bo Subr op de seizoenstart van Tilburg. 'We hebben vijf van onze eerste wedstrijden gewonnen, dat is een prima score. Maar we krijgen dit weekend in twee duels toch negen tegentreffers, dat is echt teveel.'

Die conclusie wordt gedeeld door doelman Ruud Leeuwesteijn. 'Hoe ik me voel na deze wedstrijd? We winnen met 9-5, dat is het belangrijkste. Maar vijf keer moeten vissen is voor geen enkele goalie lekker. Aan de andere kant, mijn collega van Rostock heeft er negen moeten slikken vandaag.'

Twee ongeslagen ploegen

Herne voegde aan de zege op Tilburg van vrijdag een 3-7 overwinning op Leipzig toe om de volle buit uit het weekeinde te halen en de ongeslagen status te handhaven. Dennis Palka had twee goals en twee assists, terwijl Anthony Calabrese nog drie assists toevoegde aan zijn totaal voor het seizoen. Ook Hannover bleef zonder puntverlies door een 5-3 zege in eigen huis tegen Hamburg. Patrick Schmid had twee goals en een assist voor zijn ploeg.

Herner EV is nu de koploper met 18 uit zes, gevolgd door Scorpions met hetzelfde aantal punten, maar een minder doelsaldo. Trappers staat op vijftien punten, Leipzig op 12 en Halle en Rostock op 9. Daarmee ontstaat er al vroeg in de competitie een duidelijke verdeling op de ranglijst. Onderaan blijft het matig gaan met Erfurt en Krefeld die op maar drie punten zitten, Duisburg heeft er Ă©e'n meer en Hannover Indians heeft ook wel betere starts gekend en verzamelde tot nu toe vijf punten.

Larry Suarez en Moskitos Essen wonnen op vrijdag met 2-6 in Duisburg, maar verloren zondag in eigen huis met 1-4 van Halle en staan nu met zes punten uit zes wedstrijden op de zevende plaats in de Oberliga Nord.

EC Peiting

Nardo Nagtzaam en EC Peiting wonnen uit bij Starbulls Rosenheim met 1-5. De Nederlandse international had een goal en een assist voor zijn ploeg, die bezig is met een uitstekende seizoenstart. In zeven wedstrijden verzamelde Peiting al veertien punten, waarmee de ploeg in de Oberliga SĂĽd op de tweede plaats staat achter Deggendorfer SC. Nagtzaam is al goed voor vijf goals en acht assists, waarmee hij de nummer zeven is op de topscorerslijst van de Oberliga SĂĽd.

Beker van Nederland

In de Beker van Nederland was er zondag een 4-3 zege voor Geleen in eigen huis tegen Nijmegen. De winnende goal werd gescoord door Akim Ramoul. Ook haalde Heerenveen de dubbele cijfers in Tilburg.

Lees hier meer over de wedstrijden in de Beneliga >>>

Flyers koploper

Heerenveen is met 14 putnen uit vijf wedstrijden de koploper in de poulefase van de Beker van Nederland. Nijmegen volgt op drie punten. Geleen heeft nu negen punten, maar wel al zes wedstrijden gespeeld. Den Haag volgt op de vierde plaats met zeven punten uit pas vier wedstrijden. Als de competitie nu zou eindigen zouden de halve finales in de beker tussen Heerenveen en Den Haag en Nijmegen en Geleen gaan. Zoetermeer heeft Ă©Ă©n punt uit vier wedstrijden, terwijl Tilburg nog op nul punten zit. Beide teams moeten een aardige inhaalrace beginnen om plaatsing van de huidige top vier te voorkomen.

Beker van België

Twee wedstrijden op zondag. Herentals won in eigen huis met 8-4 van Antwerpen en herstelde zich daarmee iets van de verrassende nederlaag in Mechelen van zaterdag. Leuven was thuis met 6-3 te sterk voor Mechelen. Herentals en Luik hebben nu allebei 9 uit vier, Golden Sharks volgt met 6 punten uit vier wedstrijden, terwijl Leuven op zes uit vijf zit. Antwerpen wacht na drie wedstrijden nog op het eerste punt.