Vrouwen vieren doelpunt tijdens WK in China
Vrouwen vieren doelpunt tijdens WK in China

27 augustus 202309:00

Door Danny Micola von F√ľrstenrecht

De pijn van het verlies maar toch weer niet

Geweldig WK gespeeld in Shenzhen China

Wat vooraf als een onmogelijke opgave leek werd een enorme triomf voor het Nederlandse vrouwen ijshockey. Wat kan sport pijn doen en dan niet fysiek, weten onze vrouwen ijshockeyers maar al te goed maar wat hebben we hier in Nederland genoten van ze! Aan twee weken continue berichtgeving over onze ijshockey vrouwen komt hiermee een eind. Wat zijn wij TROTS op hun prestaties!

Komend seizoen

Amsterdam Tigers vrouwen gaat het op een hoger niveau zoeken om beter te kunnen aansluiten voor spelers in Nederland. (lees Maatschappelijk verantwoord en toch ijshockeyen) Sommige vrouwen gaan terug naar het buitenland. Coach Marco Kronenburg gaat plannen maken. De vrouwen competitie gaat weer van start. Kortom het vrouwen ijshockey in Nederland leeft als nooit tevoren!

Mooie gelegenheid om bij de seizoenstart op 23 september a.s. de Amsterdam Tigers vrouwen te zien spelen voorafgaand aan de Ron Bertelingschaal wedstrijd. Deze wedstrijd maakt deel uit van de Ron Berteling ijshockey dag in Amsterdam en kaarten zijn geldig voor de hele dag.

WK U18 vrouwen ijshockey in januari 2024 in Nederland

Het WK voor vrouwen onder 18 jaar vind plaats in het Thialf ijsstadion in Heerenveen van 15 tot en met 21 januari 2024. Het is een mooie gelegenheid om deze jonge speelster te kunnen zien ijshockeyen.