Trappers vangerwen alleen

14 augustus 200600:00

Door Joep Meijsen

De Tussenstand: Tilburg

Tilburg Trappers maakt na een grotendeels mislukt seizoen een nieuwe start. Met een nieuwe coach en een aantal nieuwe spelers, maar zonder Theo van Gerwen.

Normaalgesproken is Tilburg Trappers in Nederland de eerste club die zijn selectie helemaal rond heeft. Het team heeft intussen al een aantal nieuwkomers gepresenteerd, met als laatste nieuwkomer de Canadese aanvaller Dave Bonk. Waarmee de selectie in Tilburg rond is.

De selectie van de ploeg bestaat volgens de site uit vijf verdedigers, negen aanvallers en twee doelmannen. Daarbij is opvallend dat het goalie-duo dat jarenlang bij Trappers actief was uit elkaar is getrokken. Marcel den Hartog heeft nieuw onderdak gevonden in Nijmegen en het lijkt erop alsof de Zweed Emil Lundgren de nieuwe eerste man is in Stappegoor. Lundgren is een doelman met een jarenlange ervaring in de Zweedse liga's. Martin Trommelen is overigens nog paraat en zal ongetwijfeld zijn speelminuten meepikken.

De keuze van de nieuwe coach bij Trappers is een verrassende. De Amerikaan Larry Suarez woont al enige tijd in Nijmegen en beschikt eigenlijk over relatief weinig ervaring als hoofdcoach. Hij was vooral als jeugdcoach bij de Moskitos in Essen actief en twee keer heel kort als hoofdcoach op het lagere niveau in Duitsland. Bij Trappers krijgt hij een derde kans om het te maken op het seniorenniveau. Voordeel is dat hij het ijshockey in Nederland redelijk kent en dat hij volgens Trappers over een uitgebreid netwerk beschikt in Noord-Amerika. Suarez betekent in ieder geval een frisse wind na jaren van Theo van Gerwen als general manager en vaak als hoofdcoach. Een technische commissie gaat de nieuwe coach ondersteunen.

De selectie telt een aantal nieuwkomers. Interessant daarbij is de terugkeer van Simon de Wit. Algemeen gezien als een van de betere Nederlandse aanvallers en een belangrijk onderdeel van de Amsterdamse succesploeg van de afgelopen jaren. Zijn aanstaande vaderschap was voor hem reden om te kiezen voor een club dichterbij zijn woonplaats Eindhoven.

Trappers heeft ook twee nieuwe Canadezen aangetrokken. Het gaat om de 26-jarige aanvaller Daryl Bat, die vorig jaar in Zweden actief was en de ervaren 29-jarige verdediger Jeff Burgoyne, die bij de Cardiff Devils in de hoogste Britse liga speelde. Vooral laatstgenoemde lijkt een aanzienlijke versterking van een defensie die vorig jaar verrassend kwetsbaar was.

Veel nieuwkomers, betekent meestal ook dat er een aantal spelers weg zijn. Dat is ook in dit geval zo. John Versteeg had de club al tijdens het seizoen verlaten, terwijl ook een Dave Iannazzo, Joel Salonen, Bert van den Braak, Marcel den Hartog, Jeff Trembecky, Justin Bekkering en Niklas Oskarsson komend seizoen niet te zien zijn in Stappegoor. Waarschijnlijk zal een aantal spelers die vorig jaar in het tweede team van Trappers speelden, dat het goed deed in de Eerste Divisie, meer een kans krijgen in het eerste team van Tilburg.

Daarmee betekent het nieuwe seizoen voor Trappers dus ook een nieuwe start, waarmee de club hoopt te ontwaken uit de nare droom van het missen van de play-offs gedurende het vorige seizoen.