48736900006 166386bbe3 k

28 september 201922:56

Door Joep Meijsen

Den Haag pakt zege in Silverdome

Den Haag boekte zaterdagavond een 2-5 overwinning op buurman Zoetermeer. Doug Rose en Joey Oosterveld hadden een goal en een assist namens Hijs Hokij.

Zoetermeer Panters - Cairox Hijs Hokij Den Haag 2-5

Voor Den Haag was het de eerste wedstrijd van de nieuwe bekercompetitie, Zoetermeer was vrijdagavond al in actie gekomen tegen Heerenveen. Straffen tegen Dusan Kmec en Berry Donders boden Den Haag halverwege de eerste periode de kans het initiatief in de ontmoeting naar zich toe te trekken. Doug Rose profiteerde direct om de 0-1 op het scorebord te brengen. Niet veel later, Zoetermeer was inmiddels weer compleet, verdubbelde Stace van Bentem de voorsprong van de Haagse formatie.

Daar bleef het tot halverwege de wedstrijd bij toen Berry Donders namens Panters de aansluitingstreffer langs doelman Brett Magnus wist te krijgen. Deze treffer viel met Alan van Bentem op de strafbank. Het duurde echter niet lang voordat Den Haag met gelijke munt terugbetaalde. Tijdens de eerstvolgende powerplay herstelde Joey Oosterveld de me marge.

Een flitsende fase met twee goals in tien seconden van Mike van Oeveren en Levi Boer beslisten de ontmoeting negen minuten voor tijd definitief in het voordeel van Den Haag, al verkortte Thomas Borgman de score nog tot 2-5. Thomas Roosendaal had drie assists namens Den Haag.

Beide teams komen pas volgend weekeinde weer in actie. Den Haag speelt vrijdagavond 4 oktober in eigen huis tegen Heerenveen, terwijl Zoetermeer op zaterdag thuis in actie komt tegen Nijmegen.

Archieffoto: Robert Bos