Trappers vs Hys Game3 joly and lee

18 maart 201423:53

Den Haag slaat terug in Stappegoor

Den Haag boekte in de derde wedstrijd van de finaleserie tegen Tilburg een overtuigende 3-5 overwinning. Daarmee komt de regerende landskampioen terug tot 2-1 in de serie.

Nick Broadwater kreeg zijn derde start op rij bij Tilburg, dat zijn beste fases in de wedstrijd had in de openingsminuten en de slotminuten van de ontmoeting. Tussendoor was Den Haag de betere ploeg, die dankzij drie goals in de tweede periode het initiatief greep in de wedstrijd. Twee goals van Trappers in de slotfase waren uiteindelijk vergeefs.

De beste kans in de openingsminuten was voor Raphael Joly, die een puck verlengde, maar slechts het ijzerwerk raakte. Het was kort daarna aan de andere kant van het ijs Tilburg dat de openingstreffer scoorde. Een prima combinatie tussen Alexey Loginov en Josh Prudden werd prima ingeschoten door Peter van Biezen. Het was een van de soepelste combinaties voor Trappers in de wedstrijd. Vooral in de tweede periode leed het team van Paul Gardner veel puckverlies in het neutrale vak, waardoor Den Haag steeds weer gevaarlijk kon worden.

Na veertien minuten spelen in de openingsperiode liep Stace van Bentem tegen een straf op. Anderhalve minuut later veroverde Joly de puck in het neutrale vak op Bob Teunissen, passte de puck breed op de meegekomen Marco Postma, die met een gemikt schot de gelijkmaker scoorde. Het laatste belangrijke wapenfeit in de periode was een schot op de paal van Diederick Hagemeijer.

Het was de in de play-offs sterk spelende Jurryt Smid die Den Haag na zes minuten spelen in de tweede periode op voorsprong zette met een schot vanaf de blauwe lijn dat via de binnenkant van de paal binnenviel. Twee minuten later verstuurde Marco Postma een mooie lange pass vanuit de defensie om Alan van Bentem weg te sturen, die vlekkeloos afrondde. De kroon op de periode voor Hijs werd tien minuten later gezet door Raphael Joly, die alleen door mocht schaatsen na weer een goede lange pass en de 1-4 op het scorebord bracht.

Trappers kwam weliswaar scherper uit de kleedkamer in de slotperiode, maar bleef moeizaam combineren. Wel slopen in de verder grotendeels vreedzaam verlopen wedstrijd de onderlinge irritaties in de wedstrijd, met allerhande kleinschalige schermutselingen en onderling gescheld als gevolg. Daarbij leek Trappers negen minuten voor tijd een laatste kans te hebben om de comeback in te zetten na een straf tegen Greg Collins. Nog voordat de bekerkampioen gevaarlijk kon worden met een man meer op het ijs maakte Peter van Biezen een opzichte overtreding op Les Reaney met wie hij het al enkele keren aan de stok had gehad.

In de daaropvolgende powerplay voor Den Haag was het Nick Anderson die met een hard en hoog schot in de hoek de 1-5 scoorde. Trappers wist via Aaron Lee en de tweede goal van Peter van Biezen de marge nog wel te verkleinen. Daarna werd er nog wel druk gezet op het doel van Tomas Pek, maar ondanks een powerplay in de slotminuten na een straf tegen opnieuw Collins en het inwisselen van de goalie voor een veldspeler door Tilburg hield Den Haag relatief eenvoudig stand.

Vrijdagavond gaat de serie verder in Den Haag.