Trappers lee close 1314

6 oktober 201322:45

Doelpuntenregen in Eredivisie

Het eerste weekend van de Eredivise zit erop. Ook op zondag bleven de doelpunten maar komen. Tilburg won in Geleen met 1-10 en Herentals versloeg Den Haag met 11-6.

Na het eerste weekend in de Eredivisie staat de teller op 85 doelpunten in zeven wedstrijden. Dat komt neer op ongeveer twaalf doelpunten per wedstrijd. Een aantal goalies zal in ieder geval voorlopig niet hun ‘goals against average’ willen opvragen. Aan de andere kant zullen de aanvallers gretig hun curriculum vitae bijwerken.

Geleen Eaters – Tilburg Trappers

Tilburg wist in de tweede wedstrijd van het seizoen weer de dubbele cijfers te halen. Na de 11-2 overwinning op Dordrecht, won de ploeg van Paul Gardner nu met 1-10 van Eaters Geleen. De afgelopen jaren waren de duels tussen Geleen en Tilburg vaak hectisch en spannend zoals bij een echte rivaliteit hoort. Deze keer was er geen sprake van spanning in Glanerbrook. De bijna 700 toeschouwers zagen een dramatisch begin voor de thuisploeg en goalie Patrick Martin.

Na acht minuten spelen stond Trappers al op een 0-3 voorsprong door goals van Will Colbert, Ivy van den Heuvel en Boet van Gestel. Voor van Gestel was het zijn tweede treffer uit zijn nog prille loopbaan. De drie Tilburgse treffers vormden ook het vertrek van Patrick Martin. Edward Noortman mocht het stokje overnemen van de Canadees. Noortman wist de schade in de eerste periode te beperken met nog één tegengoal. Aaron Lee scoorde in de slotminuut 0-4.

In de tweede periode redde Erik Tummers de spreekwoordelijke eer voor Geleen. Met zijn doelpunt in de 23e minuut voorkwam hij een shutout voor Ian Meierdres. Uiteindelijk wist Tilburg de score verder op te voeren naar 1-10. Daarbij wist Aaron Lee nog tweemaal te scoren voor zijn eerste hattrick in de Nederlandse competitie.

De nederlaag zal aan Geleense zijde ingecalculeerd zijn. Voor de coaches Andy Tenbult en Wil Zwarthoed ligt de schone taak in het verschiet om het verschil met de topclubs in de loop van het seizoen te verkleinen. Geleen gaat komende vrijdag op bezoek in Herentals. Tilburg ontvangt dan Eindhoven Kemphanen voor de Brabantse derby.

HYC Herentals – Hijs Den Haag

De teams van Herentals en Den Haag maakten het nog bonter en zorgde voor een korfbaluitslag. In Herentals vielen niet alleen heel veel doelpunten te bewonderen, maar ook de strafminuten waren alleen te volgen met een groot telraam. De ploeg van Paul Vincent kwam flitsend uit de startblokken en nam na veertien minuten al een 4-0 voorsprong tegen Den Haag. Oud-Herentals goalie Tomas Pek wist toen al dat het een zware avond ging worden tegen zijn voormalige ploeggenoten.
Bij Den Haag hield Raphael Joly de eer hoog. De international van Oranje verkleinde de achterstand door tweemaal te scoren voor de eerste pauze.

Na de pauze ging Herentals echter vrolijk door met scoren. De Belgische formatie scoorde maar liefst vijfmaal. In de 37e minuut had Mitch Morgan zijn hattrick al voltooid. Joly wist dit kunstje al eerder te klaren, hij scoorde zijn derde van de avond al na 28 minuten. Daardoor bleef de tussenstand na twee periodes op 9-3 steken. In de tweede periode vielen er ook 89 strafminuten te bewonderen. Daniel Nicholat en Wesley Hendriks (beiden Hijs) en Ben Torremans mochten na een vechtpartij vroegtijdig naar de douches.

Aan het begin van de laatste periode bleef Joly maar verder scoren. De aanvaller wist binnen vijf minuten zijn vierde en vijfde(!) treffer te produceren. Herentals liet het gat niet kleiner worden. Andy Bathgate scoorde tweemaal voor de thuisploeg en Jordy van Oorschot pikte zijn doelpunt mee voor Hijs. Daarmee was de 11-6 eindstand bereikt.

Herentals gaat na twee wedstrijden samen met Heerenveen en Tilburg aan kop. Den Haag volgt op plek vier met twee punten.