6 juli 200500:00

Door Joep Meijsen

Dordrecht Lions ambitieus

Dordrecht Lions heeft grootse ambities. In een nieuwe ijshal moet de formatie in 2008 een rentree maken op het hoogste ijshockeyniveau in Nederland. Kristoff van den Broeck is aangetrokken als nieuwe hoofdcoach, terwijl Jan Joosten aantreedt als technisch manager.

Dat meldt de regionale krant in Dordrecht. Het bestuur van de Lions gaf hierover gisteren een persconferentie. Dordrecht krijgt een nieuwe ijsbaan naar het model van Nijmegen en Zoetermeer met een capaciteit voor negehonderd toeschouwers.

'Twee jaar geleden is er een nieuw bestuur aangetreden, dat heeft de club van een nieuwe structuur voorzien. Financieel en organisatorisch hebben we het nu redelijk voor elkaar en de leden zijn meer bij de club betrokken. Nu willen we sportief een stap omhoog maken, de stap naar de Superliga', stelt voorzitter Paul Duran.

De club wil de overstap naar het hoogste niveau maken met vooral eigen talent en spelers uit de regio. Technisch manager Jan Joosten moet hiervoor gaan zorgen. 'In de Eredivisie spelen is geen probleem, je zoekt een grote sponsor en koopt een team. Zo werkt het in Nederland, maar dat willen wij niet. Wij willen met jongens uit eigen jeugd gaan werken. De basis daarvoor is een grote, brede vereniging, goed kader en voldoende ijstijd. Het wordt mijn taak om het kader neer te zetten door teamleiders, coaches en trainers op te leiden. Ik wil hier een plan neerleggen, waar de club tien jaar mee verder kan', stelt Joosten in de krant.

De stap naar de Eredivisie gaat nog een hoop werk opleveren. Daartoe moet de komende drie jaar gebouwd worden aan de selectie, aan de sponsorwerving en aan de promotie van de ijshockeysport bij het grote publiek. Dit moet ertoe bijdragen dat Dordrecht zich ontwikkeld tot een bolwerk van het niveau van Tilburg, Heerenveen, Nijmegen en Geleen.

Trainer Kristoff van den Broeck, vertrokken bij Den Haag, is in ieder geval al voor het komende seizoen ambitieus. 'lk wil de competitie instappen met een team dat aan de finale kan ruiken. Jan Joosten is voor de lange termijn gehaald, ik ga voor de korte. Om in de buurt van de finale te komen, moeten er drie nieuwe spelers bijkomen die het team kunnen dragen. Het bestuur heeft toegezegd dat ze die wens inwilligen. Als dat gebeurt, ga ik een halfjaar knallen.'