Hyc celebrate generic away 1314

16 augustus 201422:07

Door Joep Meijsen

Drie nieuwkomers voor Herentals

Herentals zette zaterdagavond een flinke stap richting de bekendmaking van de selectie voor het komende seizoen. De club maakte drie nieuwkomers bekend en een grote groep terugkerende spelers van vorig jaar.

Hoofdcoach Paul Vincent krijgt de Belgische internationale Bryan Kolodziejczyk als nieuwkomer. Deze speler kwam de afgelopen jaren uit voor Geleen. In de reguliere competitie was hij in 34 wedstrijden goed voor twaalf goals en dertien assists, waarmee hij de nummer vier was op de topscorerslijst van de Limburgse eredivisionist. In de Larry van Wierencup had hij nog eens zes goals en vijftien assists in acht wedstrijden.

De 18-jarige Patrick van Noten is een Belgische jeugdinternational die de afgelopen jaren bij verschillende clubs in de Duitse jeugdcompetities speelde. De afgelopen jaren was hij actief voor Keulen. Voor Belgi√ę U20 had hij vijf goals en vijf assists in vijf wedstrijden op het WK. Ook speelde hij het zijn eerste grote WK met de Belgen.

Maxime Pellegrims is een neef van de bekendste Belgische ijshockeyer allertijden. Zijn overstap van Leuven Chiefs naar Herentals was al uitgelekt via de transferlijst van de Belgische bond. Ook deze 21-jarige forward debuteerde afgelopen jaar in de Belgische nationale ploeg. Hij is oorspronkelijk afkomstig uit Antwerpen.

Van de spelers die hun contract verlengden had Ben Vercammen met zestien goals en vijftien assists in 41 wedstrijden de beste statistieken. Ook verdediger Jens Engelen (2 goals, 19 assists) is weer van de partij. Joep Vercammen heeft nog niet besloten of hij komend seizoen weer van de partij kan zijn bij Herentals in de Eredivisie.

Andere spelers die komend seizoen weer in de Eredivisie te zien zijn, zijn Ben Torremans, Dries Leirs, Jenne van der Velde, Jordan Paulus, Jordy van Dijck, Nils Vroemans, Thijs van Laere, Timo Dewin, Yente Franssen en Emiel Goris. Voor het grootste deel spelers die afkomstig zijn uit de eigen jeugdopleiding van Hyc. De ploeg maakt komende woensdag de namen bekend van twee nieuwe buitenlandse spelers. Eerder deze week werd al het nieuwe goalie-duo voorgesteld.