Trappers vs Flyers 211214

21 december 201419:48

Door Joep Meijsen

Drievoudige overwinning voor Flyers

Heerenveen Flyers sloeg drie vliegen in één klap afgelopen weekeinde. De ploeg won de wedstrijden tegen Eindhoven en Tilburg en legde tevens beslag op de eerste periode van de competitie.

Daarmee is Flyers als eerste club geplaatst voor de play-offs. De exacte plek van Heerenveen in het speelschema hangt af van de eindrangschikking in de competitie. Daarin blijft Heerenveen vooralsnog ongeslagen met de volle buit uit elf wedstrijden. De ploeg van Chris Eimers heeft een voorsprong van zes punten op Tilburg Trappers, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Om die eerste periode ging het zondag in een uitgestelde wedstrijd in het met 2500 mensen uitstekend bezette Stappegoor. Tilburg wist vooraf dat het in reguliere speeltijd moest winnen met daarbij de gedachte dat de eerste onderlinge ontmoeting tussen de beide clubs in een 2-1 zege voor Flyers was ge√ęindigd.

De telramen hoefden er echter niet aan te pas te komen in Tilburg. Trappers pakte weliswaar via een goal van Ivy van den Heuvel redelijk vroeg de leiding, maar Andrew Krelove zorgde een paar minuten later al voor de gelijkmaker. Het was de jonge Kevin Nijland die met nog zes minuten te spelen in de tweede periode een straf tegen Nick de Ruijter afstrafte met zijn tweede doelpunt van het seizoen.

In de slotperiode waren het Marco Postma en Tony Demeline die de Tilburgse defensie wisten te doorbreken om de eindstand op 1-4 te brengen. Ruimschoots genoeg voor de plaatsing voor de play-offs. Trappers hoeft niet lang te wachten op een kans op revanche, op Tweede Kerstdag om 15.00 uur staan beide teams wederom tegenover elkaar in Stappegoor. Die wedstrijd telt mee voor de tweede periode, waarin Flyers niet meer meespeelt om de winst. Mocht Flyers ook deze periode winnen, dan plaatst de nummer twee zich voor de play-offs.

Op zaterdagavond had Flyers al eenvoudig afgerekend met Eindhoven Kemphanen. In de eerste periode bleef de schade voor Kemphanen, dat een reeks spelers miste, beperkt tot één tegengoal. In het restant van de wedstrijd liep Heerenveen echter uit naar een 7-0 overwinning door goals van zes verschillende spelers. Travis Bobbee, Tony Demelinne, Josh Prudden, Mitch Bruijsten, Joey Oosterveld en Levi Houkes namen de doelpunten voor hun rekening.

Waar Flyers en Trappers dus alweer komende vrijdag aan het werk mogen, mag Eindhoven pas zondag weer het ijs op. De ploeg van Marc Visschers speelt dan thuis tegen Herentals.

Flyers vs Kemphanen 201214