6 december 200500:00

Door Remco

Dubbele zege Dragons

Utrecht Dragons is de grote winnaar van dit weekeinde. Zaterdagavond werd Zoetermeer in het Silverdome overklast, en een dag later had de ploeg van Frank Versteeg weinig moeite met Geleen. Verder won Tilburg nipt in Dordrecht en was Groningen thuis veel te sterk voor Eindhoven.

Utrecht Ă‚ Geleen 8-1 ( 2-1, 2-0, 4-0)

Utrecht kwam maar moeizaam op gang thuis tegen Geleen. Lange tijd bleven de gasten in het spoor van de Dragons. Johnny Larsson opende de score maar al snel maakte Geleen gelijk dankzij de eerste seizoensgoal van Kelly Rouschop. Net voor het einde van de eerste periode kwam Utrecht dan toch nog aan de leiding. Robert van Laarhoven wist te scoren op aangeven van Johnny Larsson.

Het duo Larsson-van Laarhoven bouwde verder aan de voorsprong in de tweede periode. Beide scoorden eenmaal en gaven ook nog de assist op elkaars goal. In de laatste periode liep Geleen tegen een aantal fatale straffen op waardoor Utrecht uit kon lopen tot 8-1. Van Laarhoven maakte tijdens een powerplay zijn derde van de avond.

Al met al een geslaagd weekend voor de Dragons die nu op slechts drie punten staan van koploper Groningen.

Dordrecht Ă‚ Tilburg 4-5 OT ( 2-1, 0-1, 2-2, 0-1)

De spannendste ontmoeting van deze speelronde vond plaats in Dordrecht. Beide teams zitten in het zelfde schuitje aangezien ze geen gebruik maken van imports. Na elf minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij Sirio Barone, nog geen dertig seconden later verdubbelde Don Galjaard de voorsprong. De belangrijk aansluitingstreffer van Jeroen van de Broek kwam vlak voor het verstrijken van de periode.

Ook de gelijkmaker in het tweede bedrijf viel aan het einde van de periode. Mark Donders scoorde zijn eerste goal van het seizoen met een man meer op het ijs. Diezelfde Donders donderde door aan het begin van de derde periode en bracht zijn ploeg al snel op een 2-3 voorsprong. Tilburg leek hiermee de wedstrijd naar zich toe te trekken totdat Robin Hageman de ploegen op gelijke hoogte bracht.

Beide ploegen scoorden nog eenmaal dus overtime was nodig om een winnaar aan te wijzen. Maar ook in de vijf minuten verlenging werd niet gescoord, wat betekende dat de thriller beslist werd door penaltyshots. Tilburg was hierin te sterk voor Dordrecht en nam de twee punten mee naar Brabant. Het beslissende penaltyshot werd benut door Mark Donders.

Tilburg blijft hiermee stevig in de top van de ranglijst. Dordrecht laat mede dankzij de impuls van Don Galjaard zien dat ze langzaam aan het groeien zijn naar een hoger niveau. Dordrecht verwelkomt overigens wederom een nieuwe speler deze week. Verdediger Tim den Heijer komt over van Den Haag om de Dordtse defensie te versterken.

Groningen Ă‚ Eindhoven 10-3 ( 2-0, 3-1, 5-2)

Koploper Groningen had geen enkele moeite met staartploeg Eindhoven. Eindhoven trad aan met slechts negen spelers waardoor verlies van te voren al onafwendbaar was. Waarschijnlijk dachten de spelers van Groningen hier hetzelfde over, want Groningen haalde bij lange na niet hun normale niveau. Gevolg: een lamlendig Groningen tegen een verzwakt Eindhoven.

Maar wel een Eindhovense ploeg met karakter. Eindhoven kon lang de schade beperkt houden en kwam in de derde periode nog zelfs terug tot een marge van twee goals. Bij een 5-3 stand gaf Groningen toch nog even gas en wist hierdoor uit te lopen naar 10-3. Juha Kaari scoorde in de laatste periode drie maal.

Volgend weekend zal de laatste speelronde voor de ÂwinterstopÂplaatsvinden in de Eerste Divisie. Pas op 7 januari zal de competitie weer hervat worden.