40221777083 53d37437f3 k

22 april 201908:08

Door Joep Meijsen

Dusan Kmec blijft bij Zoetermeer Panters

De 20-jarige Slowaakse verdediger Dusan Kmec heeft zijn contract bij Zoetermeer Panters met een jaar verlengd, zo heeft de club bekendgemaakt.

Dusan Kmec kwam vorig jaar in oktober naar Zoetermeer als vervanger van de weggevallen Ludek Skop als import bij Zoetermeer Panters. Kmec komt uit de jeugd van de sterke Slowaakse club Kosice en speelde eerder onder meer op het hoogste jeugdniveau in Slowakije, was actief op hoog jeugdniveau in Zweden en speelde in de Amerikaanse NAHL. Hij speelde in 2016 het U18-WK voor zijn land.

De import van Zoetermeer Panters speelde 22 wedstrijden in de reguliere competitie in de Beneliga, waarin hij 9 goals en 15 assists op zijn naam bracht met slechts zes strafminuten. Met Panters werd hij in de eerste ronde van de play-offs van de Beneliga uitgeschakeld door de latere finalist Heerenveen.

Het is het eerste spelersnieuws vanuit Zoetermeer richting het nieuwe seizoen. De club maakte vorige week wel bekend dat Alex Andjelic de nieuwe hoofdcoach wordt. Hij vervangt Ondrej Kratky.