13 augustus 200600:00

Door Joep Meijsen

Easter vertrekt naar Wolves

James Easter vertrekt bij Heerenveen Flyers. De voormalige jeugdinternational heeft een contract voor twee jaar getekend bij Den Haag Wolves. Hij keert daarmee terug bij de club waar hij debuteerde op seniorenniveau.

Daarmee vist Den Haag verder in de Flyers-vijver. Eerder al stapte doelman Martijn Maghielse over naar de Wolves, die tevens drie van de beoogde imports van Flyers overnam. Het is na Bas de Haan, Tony Demelinne en Jan Jaap Natte de vierde Nederlandse speler die terugkeert bij Den Haag.

De op 17 september 1982 in Den Haag geboren Easter speelde sinds het seizoen 2002/03 in Heerenveen. Het afgelopen seizoen scoorde hij zeven goals en pikte hij zes assists mee in 52 wedstrijden. De forward speelde vooral in een defensieve rol bij Heerenveen, waarmee hij verschillende keren de finale om het landskampioenschap haalde.

Voor Heerenveen is Easter niet de enige speler van het afgelopen seizoen die niet terugkeert in Thialf. Doelman Marcel Nijland en verdediger Jacco Landman beëindigden hun loopbaan, Rudie van der Holst kon naar Groningen vertrekken, Brad Smulders tekende in Geleen, Tyler Palmiscno vertrok naar Eppan, Petr Kratky speelt het komende jaar in Frankrijk, terwijl ook de meeste andere imports van het afgelopen jaar niet terugkeren.

De website van Flyers meldde afgelopen weekeinde wel dat aanvaller Brian Ballman waarschijnlijk toch naar Friesland komt. De geboren Canades speelde vijf seizoenen in de sterke jeugdliga Western Hockey League en de afgelopen vijf jaar voor de University of Alberta in de Canadese universiteitscompetitie. De mededeling over zijn komst verdween echter later weer van de site.

Flyers is bezig met een race tegen de klok bij het samenstellen van een selectie voor het komende jaar, nadat op het laatste moment toch werd besloten deel te nemen aan de Eredivisie. Den Haag nam die beslissing enkele weken eerder en beschikt inmiddels al over een behoorlijk complete selectie.