Eaters vs kemphanen 091113

26 november 201323:20

Door Joep Meijsen

Eaters boekt tweede overwinning

Geleen heeft het tweede succes van het seizoen te pakken. Op dinsdagavond won het team van Andy Tenbult met 5-3 van Eindhoven, waardoor de Limburgers weer puntgelijk komen te staan met de ploeg uit de Lichtstad.

Geleen won daarmee voor het eerst in lange tijd een wedstrijd. De andere zege voor de ploeg werd op 11 oktober geboekt toen met 5-9 werd gewonnen in Herentals. Het betekent tevens de eerste gewonnen wedstrijd voor doelman Patrick Martin, bij de zege op Herentals stond Edward Noordman voor het doel.

Het betekent tevens de eerste thuisoverwinning voor de landskampioen van twee jaar geleden. Wat ongetwijfeld een flinke opsteker betekent voor de bijna vierhonderd loyale fans die op dinsdagavond naar Glanerbrook waren gekomen. Eaters besliste de ontmoeting in de slotfase, waarbij verdediger Pippo Limnell de winnende goal voor zijn rekening nam.

Eaters pakte het initiatief echter al in de openingsperiode. Nadat Marc Donders al vroeg Kemphanen op voorsprong had gezet, zorgde Luca Heutmekers voor de gelijkmaker. Later in de periode was het Mikko Palotie die Geleen het voordeel bezorgde. Kort na de hervatting in de tweede periode was de Fin voor de tweede keer succesvol, maar Toms Zeltins zorgde ervoor dat de wedstrijd spannend bleef.

Vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was het Limnell die de marge opvoerde naar twee goals. Vrijwel direct vanaf de faceoff was het weer raak, deze keer verzorgde Limnell één van de assists en was het Akim Ramoul die Deniz Mollen het nakijken gaf. Kort voor tijd zorgde Nick Verschuren nog voor de 5-3, maar dat was ook direct de eindstand in de wedstrijd.