30 november 200500:00

Eaters doet goede zaken

Eaters Geleen klopte dinsdagavond Nijmegen Emperors met 4-2 en staat daarmee met meer dan Ă©Ă©n been in de halve finale van de beker. Amsterdam en Nijmegen kunnen de ploeg uit Limburg in theorie nog passeren.

Voor Nijmegen betekent de nederlaag een terugslag in de poging om kwalificatie voor de halve finales af te dwingen. Winst in de laatste twee wedstrijden, tegen Geleen en Amsterdam, zou de formatie van Alexander Jacobs echter in veilige haven brengen.

Nijmegen kwam op voorsprong via een powerplay-goal van Erik Landman. Een dubbele straf tegen de jonge Tristan Harper Cameron werd Nijmegen echter fataal. Gary Zinck trof in de vier minuten met een man meer twee keer doel.

Vroeg in de tweede doorgang was het de Nijmeegse topscorer TJ Caig die Emperors op gelijke hoogte bracht, maar een defensieve fout stelde Jamie Schaafsma in staat om twee seconden voor het einde van de periode Eaters weer op voorsprong te brengen. Nijmegen drong in de derde periode aan op een nieuwe gelijkmaker, maar Jamie Visser besliste twee minuten voor tijd de wedstrijd.