31784647297 73d0271fe0 k

17 april 201920:32

Door Joep Meijsen

Eaters hengelt Engelen binnen

Geleen heeft een tweede nieuwe speler aangetrokken voor volgend seizoen. Het gaat om de 27-jarige Belgische verdediger Jens Engelen, die vorig jaar uitkwam voor Antwerpen.

De aankondiging van de komst van Jens Engelen komt een dag na de bekendmaking dat Mike Verschuren de overstap maakt vanuit Den Haag. Ook verlengde Nick Verschuren zijn contract bij de club. De veelvuldig Belgisch international Jens Engelen maakte afgelopen jaar zijn comeback na enkele jaren buiten het topijshockey. Engelen is een oud-speler van Antwerpen, Tilburg, Solway Sharks (VK) en Herentals.

Met laatstgenoemde club won hij in 2015-16 het kampioenschap in de Beneliga en speelde hij samen met Vadim Gyesbreghs, die de afgelopen twee jaar uitkwam voor Geleen. Engelen speelde afgelopen jaar in de Beneliga twintig wedstrijden voor Antwerpen, waarin hij twee goals en tien assists op zijn naam bracht.

'Na 2 jaar inactiviteit wilde ik eerst het plezier in het spel terugvinden en ondanks de slechte resultaten in Deurne heb ik echt wel veel plezier gehad bij de Antwerp Phantoms. Dat plezier heeft er voor gezorgd dat ik nu weer klaar ben om voor titels te gaan spelen', zegt Engelen over de redenen waarom hij kiest om zijn loopbaan in Geleen voort te zetten.

Meer over de transfer op de website van Geleen >>>

Foto: Robert Bos