Final Four 2019 Mike Verschuren Branden Eden

16 april 201919:05

Door Joep Meijsen

Geleen trekt Mike Verschuren aan

Microz Eaters Geleen heeft vandaag bekendgemaakt dat center Mike Verschuren overstapt vanuit Den Haag en topscorer Nick Verschuren zijn contract heeft verlengd.

Daarmee zijn de broers Verschuren na één seizoen weer verenigd bij dezelfde club. Twee jaar geleden speelden ze nog samen bij Eindhoven Kemphanen. Toen die club uit de Beneliga verdween stapte Nick Verschuren over naar Geleen en zijn jongere broer Mike naar Den Haag. Beide spelers hadden daar productieve seizoenen. Nick Verschuren kwam in 44 wedstrijden tot 58 doelpunten en 40 assists, terwijl Mike Verschuren 36 goals en 31 assists op zijn naam bracht.

'Ik kijk er zeer naar uit om komend seizoen in het shirt van Geleen te spelen, maar ook om eindelijk weer samen met mijn broer te gaan spelen. Elk jaar hebben Peter en ik contact gehad om mij bij Geleen te krijgen en nu is het dan eindelijk gelukt! Ik heb mijn keuze gemaakt omdat ik aankomend seizoen een doel heb, en dat is prijzen pakken', zo verklaart Mike Verschuren zijn overstap van Den Haag naar Geleen tegenover de website van Eaters.

Voor Eaters zijn het de eerste spelers die bekend zijn gemaakt op weg naar het nieuwe seizoen. Eerder was al wel duidelijk dat captain Glenn Bakx zijn schaatsen aan de wilgen hangt en dat er de intentie is om door te gaan met Yan Turcotte, die komend jaar een statusspeler is. Bij Den Haag is Mike Verschuren de volgende vertrekkende speler. Eerder maakten Raymond van der Schuit en Jurryt Smid al transfers naar Nijmegen en be√ęindigde Viktor Gibbs Sjodin zijn loopbaan.

De club verlengde wel met Alan van Bentem, Joey Oosterveld en deze week nog met Stijn Knoop.

Lees hier meer over de ontwikkeling bij Geleen >>>