Eaters hartley

2 november 201422:38

Eaters op slotdag naar derde plek

De bekercompetitie zit erop. Tilburg Trappers won op de slotdag met 2-3 in Herentals, terwijl Limburg Eaters met 4-7 won in en tegen Eindhoven. Daardoor passeer Eaters de Belgische formatie op de ranglijst.

Daarmee is de indeling van de halve finale bekend. Tilburg neemt het op tegen Herentals en Flyers heeft het thuisvoordeel tegen Eaters.

Herentals – Trappers

Voor Tilburg stond er weinig op het spel in de laatste wedstrijd tegen Herentals. De Tilburgers konden wel bepalen wie de tegenstander zou worden in de halve finale. Bij winst van Herentals zou de formatie van Paul Vincent het thuisvoordeel grijpen en tegen Flyers uitkomen. Meer dan 700 toeschouwers zagen echter hoe Tilburg al na twee minuten op voorsprong kwam. Tijdens de eerste powerplay wist Steve Mason de score te openen voor Trappers. Herentals kwam sterk terug en kwam via goals van Patrick van Noten en Yente Franssen nog op een 2-1 voorsprong in de eerste periode.

Toch zou Tilburg de ongeslagen status behouden. Jeffrey Melissant bracht zijn ploeg langzij in de 28e minuut. In de derde periode deden straffen Herentals de das om. Eerst mocht Evan Renwick twee minuten brommen en liep na zijn straf ook nog tegen een misconduct aan wegens abuse of officials. Ook Bryan Kolodziejczyk liep tegen twee minuten aan. Net toen de aanvaller terugkeerde op het ijs, schoot Peter van Biezen de winnende treffer achter goalie Keaton Hartigan: 2-3.

Kemphanen - Eaters

Eaters had eerder op de avond al een overwinning geboekt op Eindhoven Kemphanen. Eindhoven kwam knap twee keer terug in de wedstrijd, maar moest uiteindelijk toch met nul punten het bekertoernooi afsluiten. De ploeg van Marc Visschers kwam terug van 0-2 tot 2-2 en van 2-5 tot 4-5 maar vergat zichzelf te belonen. Adam Hartley en Mario Mjelleli hadden beide twee goals voor de Limburgse ploeg. Voor Kemphanen scoorden vier verschillende spelers: Jeroen van den Broek, Nick Verschuren, Raymond van der Schuit en Marc Donders.

Voor international Boet van Gestel was het een slechte avond. De jonge verdediger moest het ijs per brancard verlaten nadat hij hard in aanraking kwam met de boarding. Coach Marc Visschers liet zondagavond weten dat er geen breuk is geconstateerd in het ziekenhuis. Hopelijk is van Gestel snel weer terug in de line-up van Kemphanen.

Door de overwinning van Eaters mag de ploeg van Wil Zwarthoed in de halve finale het opnemen tegen Flyers. Inzet is een plek in de bekerfinale die op zondag 11 januari gespeeld zal worden. De exacte speeldata van de halve finale zijn op het moment van schrijven niet bekend.