4 september 200500:00

Door Joep Meijsen

Eaters trekt forwards aan

Jamie Visser stapt van Heerenveen over naar Geleen. Daarnaast heeft de Limburgse eredivisionist zich versterkt met de 26-jarige Canadese aanvaller Jason Silverthorn.

Dat heeft Geleen bekendgemaakt. De 26-jarige Jamie Visser kwam drie seizoenen uit voor Heerenveen en debuteerde afgelopen jaar tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi en het wereldkampioenschap in Eindhoven in het Nederlands team. De uit Missisauga in Ontario afkomstige Visser is een Nederlands-Canadees.

5026-041.jpgVisser speelde het afgelopen seizoen 33 wedstrijden voor Heerenveen en kwam tot vijftien goals en 23 assists. Daarmee was hij de nummer zeven op de topscorerslijst bij de Friezen. Visser is de vierde belangrijke speler die bij Heerenveen is vertrokken. Eerder vertrok Oleg Timchenko al naar Italië en verkaste Erik Landman naar Nijmegen. De Friezen raakten tevens Bert van de Braak kwijt aan Tilburg.

Jason Silverthorn kreeg zijn ijshockeyopleiding bij Elmira College in de Amerikaanse universiteitscompetitie. De afgelopen twee seizoenen speelde hij als prof in de lagere profdivisies in de Verenigde Staten. Het afgelopen seizoen tekende hij voor 25 goals en 27 assists in 38 wedstrijden in het reguliere seizoen bij de Jacksonville Barracudas in de Southern Professional Hockey League. Daarvoor was hij onder emer actief voor de Motor City Mechanics en de Winston-Salem T-Birds

Met het aantrekken va Silverthorn en Visser gaat de vernieuwing van de selectie van Geleen in volle vaart door. Coach Andy Tenbult heeft inmiddels al tien nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd, waaronder alle tot nu toe bekende verdedigers en doelman Stefan Patak.