Div ED logos 201415

2 maart 201510:23

Door Joep Meijsen

ED: Eindhoven elimineert Panters

De halve finales in de play-offs in de Eerste Divisie gaan tussen Den Haag en Eindhoven en Amsterdam en Nijmegen. Zoetermeer, dat een groot deel van het reguliere seizoen domineerde, werd door Eindhoven uitgeschakeld.

Eindhoven, de nummer zeven van de eindrangschikking, won in eigen huis met 7-2 van Panters en plaatste zich daarmee op basis van doelsaldo voor de halve finales. Danny Stempher, normaal uitkomend in de Eredivisiie, had twee goals en twee assists. Raymond van der Schuit had een goal en drie assists. De overige Eindhovense doelpunten werden door Jonne de Bonth, Joey Beeren, Jasper Nordemann en Damian Kluijtmans gescoord. Namens Zoetermeer was Joy Turpijn twee keer succesvol. Daarmee komt voor Panters een einde aan een seizoen waarin het lange tijd de ranglijst in de Eerste Divisie aanvoerde en gaat het combinatieteam van Eindhoven en NIJA door naar de halve finaleserie tegen Den Haag.

Want Den Haag had weinig moeite met het tweede team van Tilburg, dat met een totaalscore van 19-2 over twee wedstrijden van het ijs werd geschoten. Zondag werd het 1-9, waarbij de familie Van Bentem vijf goals voor zijn rekening nam. Stace van Bentem scoorde drie keer en Alan van Bentem twee keer. Ook de Rurups hadden reden tot feest, Johan en Ben namen ieder een treffer voor hun rekening. Joey Verreijen en Marco Bommezijn waren de overige doelpuntenmakers. Niels Lemans redde de eer van Trappers.

Amsterdam schakelde Dordrecht uit met een 5-3 zege in eigen huis. Daartoe moest Tijgers in de slotperiode wel een 2-3 achterstand wegwerken. Dat gebeurde in de laatste twaalf minuten via goals van Donny van Musscher, Daniel Lam en John Versteeg. Voor Van Musscher en Versteeg was het hun tweede goal in de wedstrijd. Carlo Mijnders, Willy Schut en Jasper Busink waren de succesvolle schutters namens de Dordtenaren.

Tegenstander van Amsterdam in de halve finales wordt Nijmegen, dat in eigen huis ook de tweede wedstrijd tegen Groningen in winst omzette, 8-5. GIJS kwam nog wel met 0-2 voor via David Bartos en Klaver Jan Middelweerd, maar via goals van Eric Hoogvliets, Jay Plamont Wesley Hendriks en Jake Hendriks kwam Nijmegen sterk terug in de wedstrijd. Rodney Kuiper zorgde nog voor een aansluitingsgoal, maar via nog twee treffers van Jake Hendriks, alsmede goals van Jesse Hendriks, Wessel Copier nam Devils een beslissende voorsprong. In de slotfase wisten Chris Lok en Danny Kerstholt nog te scoren namens de Groningers.