Nijmegen Devils Bank 2017

16 mei 202015:32

Door Joep Meijsen

Eef Gerritsen terug naar Nijmegen

Select 4-U Nijmegen Devils breidt de selectie uit met de 19-jarige aanvaller Eef Gerritsen. De Nederlandse jeugdinternational speelde de afgelopen twee seizoenen in de Verenigde Staten.

Gerritsen is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van Nijmegen en speelde twee jaar geleden het WK met de U20 van Nederland. Vorig jaar kwam hij uit voor Boston Jr. Bruins in de USPHL Premier-league, waarin hij in 36 wedstrijden in de reguliere competitie tot 6 goals en 7 assists kwam. In zes play-offwedstrijden voegde hij hier nog een treffer aan toe.

Het was zijn tweede seizoen in de Verenigde Staten. Een jaar eerder speelde hij voor verschillende teams van de New Hampshire jr. Monarchs. Weer een jaar eerder was hij het grootste deel van het jaar actief in Nijmegen, waar hij onder meer 2 goals en 10 assists in 21 wedstrijden in de Beneliga noteerde.

'De situatie van de U21 spelers zoals afgelopen seizoen bij veel teams, waarbij de U21 spelers vaak een administratief alibi waren, zal zich niet voordoen en strookt niet met het doel van de U21 regel. Alle jonge spelers die bij het team komen zal ik laten spelen en begeleiden om zich optimaal te ontwikkelen', zegt coach Frank Gentges van Nijmegen over de nieuwe aanwinst.

Gerritsen is de tweede jonge speler die vanuit jeugdteams in de Verenigde Staten overstapt naar Nijmegen. Eerder legde de club al jeugdinternational Tobie Collard vast.