1 februari 200500:00

Door Remco

Eerste Divisie nadert finale

Afgelopen weekeinde zijn in de Eerste Divisie de laatste reguliere wedstrijden van de competitie gespeeld. Er volgt nu een plaatsingronde om de beschikbare plaatsen in de halve finales. De laatste ronde telde veel doelpunten en een massale vechtpartij.

De meest opmerkelijke wedstrijd was ongetwijfeld die tussen Groningen Grizzlies en het tweede team van Tilburg Trappers. De wedstrijd liep in de derde periode compleet uit de hand en werd na een vechtpartij gestaakt door referee Debbie Hengst.

Groningen begon sterk aan de wedstrijd. De eerste powerplay was meteen succesvol. Op assists van David Bartos en Danny Kerstholt scoorde Juha Kaari de 1-0.
Dankzij twee treffers van Duncan Rode liep Groningen in de tweede periode uit naar een 3-0 voorsprong. Onur Mete en Dirk de Kok brachten Tilburg terug naar 3-2. Trappers bleek echter niet opgewassen tegen het scorend geweld van Juha Kaari. De Fin scoorde zijn 28ste en 29ste goal van het seizoen. Zodoende was de stand na veertig minuten 5-2 in het voordeel van de thuisploeg.

Het laatste deel van de wedstrijd was een waar penaltyfestijn. In de laatste periode behaalden de teams maar liefst 85 strafminuten. Scheidsrechter Debbie Hengst besloot al na acht minuten de wedstrijd definitief te staken.

Er zijn nog twee wedstrijden gespeeld in de Eerste Divisie. Zoetermeer Panters versloeg Utrecht Dragons eenvoudig met 10-3. Tenslotte versloeg Dordrecht Lions staartploeg Eindhoven met 5-4 dankzij twee late treffers van Sirio Barone.

Hiermee is het reguliere seizoen ten einde en volgt de plaatsingsronde voor de halve finales. De NIJB heeft de volgende opzet bedacht voor de plaatsingsronde:

De nummers 1, 2 en 3 van de reguliere competitie spelen twee keer tegen elkaar om plaats 1, 2 en 3 in de halve finale. De nummers 4, 5 en 6 van de reguliere competitie in de eerste divisie en de nummer 1 van de reguliere competitie in de tweede divisie (die de plaatsingsronde als nummer 7 ingaat) spelen volgens het schema 6 vs 4, 5 vs 7, 5 vs 6, 4 vs 7, 4 vs 5 en 7 vs 6 om plaats 4 in de halve finale. Deze wedstrijden worden gespeeld in de periode van 4 tot en met 20 februari 2004.

Plaatsinsronde plaatsen 1, 2 en 3
1 Zoetermeer Panters
2 GIJS Grizzlies Groningen
3 IJCU Dragons Utrecht

Plaatsingsronde plaats 4
4 Jordens Lions Dordrecht
5 Tilburg Trappers Selectieteam
6 Eindhoven IJsbrekers
7 Smoke Eaters Geleen

Het is nog niet bekend of de plaatsingsronde dit weekend al van start kan gaan.