ED Halve Finale Lions Gijs goal van t Hof

13 september 201911:19

Door Joep Meijsen

Eerste Divisie: Twee poules van zeven

De indeling van de poules voor de Eerste Divisie is bekend. De teams gaan in twee poules van zeven strijden om een plek in de play-offs. Hoe die er precies uit gaan zien, wordt nog bekeken.

Poule A

Den Bosch Red Eagles, Breda Yeti's,Tilburg Trappers, Geleen Smoke Eaters, Nijmegen Devils, Dordrecht Lions, Eindhoven Kemphanen

Poule B

Utrecht Dragons, Zoetermeer Panters, GIJS Groningen, OrangeGAs Leeuwarden Capitals, Unis Flyers Heerenveen, Hijs Hokij Den Haag, Amsterdam Tigers.

Opzet

De teams spelen uit en thuis tegen de ploegen uit hun eigen poule en uit of thuis tegen de teams uit de andere poule. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het speelschema. Dan wordt ook duidelijk hoe de play-offs precies op worden gezet en welke wedstrijden er komen voor de teams die zich niet weten te plaatsen voor de play-offs.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om alle teams uit de Eerste Divisie thuis en uit tegen elkaar te laten spelen en daarna de kampioen van de reguliere competitie ook de kampioen van de Eerste Divisie te maken. Tijdens de algemene ledenvergadering van IJshockey Nederland eerder deze week werd echter in overleg tussen bondsbestuur, bondsbureau en clubs besloten om te kiezen voor een andere competitie-opzet die afsluiting van het jaar met play-offs mogelijk maakt.