Kemphanen logo 2014

30 november 201422:08

Eerste zege voor Kemphanen

Eindhoven Kemphanen is van de hatelijke nul af. De ploeg van Marc Visschers won met ruime cijfers in Herentals. Flyers behield de ongeslagen status in deze periode door met 4-7 te winnen bij Limburg Eaters.

Herentals – Eindhoven

Eindhoven Kemphanen wist vanavond eindelijk het goede spel van de laatste weken te belonen met een overwinning. Bijna 500 toeschouwers in Herentals zagen hoe de Brabanders al na acht minuten een 0-2 voorsprong namen. Jeroen van den Broek en Julian van Lijden zorgden voor de doelpunten.

In de tweede periode ging het helemaal mis voor de thuisploeg. De strafbank van de Belgen was bijna de hele periode gevuld. Eindhoven profiteerde optimaal en scoorde vier maal tijdens de diverse powerplays. Reinier Staats scoorde tweemaal, de overige goals kwamen op naam van Nick de Jong en Danny Stempher.

Tyler Melancon scoorde in de derde periode nog tweemaal voor Herentals maar verder zou zijn ploeg niet komen. Marc Donders en Andy Contois bepaalden de eindstand op 2-8. In de slotfase gingen Timo Dewin en Don Nichols nog met elkaar op de vuist, zodat zij beiden tegen een game misconduct aan liepen.

Voor Herentals komt daarmee een einde aan dramatisch weekend na de eerdere 10-2 nederlaag tegen Flyers. Eindhoven staat nog wel op de laatste plaats maar het verschil met Eaters is nog maar 1 punt. Beide ploegen ontmoeten elkaar op woensdagavond in Eindhoven.

Eaters – Flyers

In Geleen was er zondagavond gelukkig nog ijshockey te zien. Een ultieme reddingscampagne zorgde voor de miraculeuze redding van Eaters. Het team beloonde die inzet door het koploper Flyers bijzonder moeilijk te maken. In een leuke wedstrijd voor het publiek, kwam Eaters maar liefst vier keer op voorsprong maar stond de ploeg van Wil Zwarthoed uiteindelijk met lege handen.

Eaters kwam na zeven minuten op voorsprong door een droge knal van verdediger Ilan Cumberbirch. Flyers kwam vijf minuten later met een flinke portie geluk langszij. De puck leek veilig bij Sami Heinonen te zijn achter het doel, maar de puck kwam raar terug van de boarding en verraste de Finse goalie. Daardoor kon Marcel Kars misschien wel het makkelijkste doelpunt uit zijn carriere maken: 1-1. Toch ging Eaters de kleedkamer opzoeken met een voorsprong. Akim Ramoul werkte twee minuten voor de pauze een rebound achter goalie Martijn Oosterwijk.

In de tweede periode vielen de eerste straffen van deze wedstrijd. En de powerplay bleek vanavond in Glanerbrook het verschil te maken. De powerplay van Flyers liep uitstekend en leverde in deze periode al twee goals op. Marco Postma en wederom Marcel Kars waren trefzeker. Levi Houkes miste nog een penalty shot nadat hij was gevloerd door Glenn Bakx. Aan de andere kant scoorde Mario Mjelleli voor Eaters zodat er een 3-3 tussenstand op het bord stond na veertig minuten ijshockey.

Aan het begin van de slotperiode kwam Eaters voor de vierde en laatste keer aan de leiding. Adam Hartley kon simpel bij de tweede paal een rebound verzilveren. Drie minuten later gaf Eaters weer wat knullig de voorsprong weg. Tony Demelinne verraste Heinonen door rechtstreeks uit de face-off te scoren. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd trok Flyers de zege naar zich toe. Via powerplaygoals van Levi Houkes en Marcel Kars, die daarmee zijn hattrick voltooide, gingen de punten mee in de bus naar Friesland. Het slotakkoord was voor Josh Prudden die de eindstand met een empty netter op 4-7 bracht.