18 oktober 200400:00

Eindhoven nog ongeslagen

Eindhoven is na twee speeldagen de verrassende, ongeslagen koploper in de Eerste Divisie. De formatie van Risto Mollen won voor de tweede week op rij van Tilburg Trappers 2 en staat nu op zes punten. Groningen won afgelopen weekeinde twee keer, maar speelde een wedstrijd meer dan Eindhoven. Het eerste Eerste Divisie-overzicht van het nieuwe seizoen.

Eindhoven IJsbrekers won voor de tweede keer in een week tijd van Tilburg Trappers Selectieteam. Na een doelpuntloze eerste periode kwam Trappers via Onur Mete nog wel op voorsprong, maar twee treffers van oud-international Perry Muller von Czernicki hielden de winst voor 138 toeschouwers in de Lichtstad.

Dordrecht Lions verloor in eigen huis voor honderd toeschouwers na penaltyshots van Utrecht Dragons. De wedstrijd stond na zestig minuten op 4-4 en ook in overtime konden beide teams niet beslissen wie er moest winnen, zodat penaltyshots noodzakelijk werden. Johnny Larsson scoorde het winnende penaltyshot. In de wedstrijd zelf kwam Stefan Collard twee keer tot scoren namens Utrecht, terwijl ook Johnny Larsson en Elroy Broos het net wisten te vinden. Bij Dordrecht scoorde Jorne Kloots twee keer in de laatste vijf minuten van de wedstrijd om de overtime af te dwingen. Zijn gelijkmaker viel 23 seconden voor tijd. Andere dolelpuntenmakers bij Dordrechtw aren Alex van Vught en Dennis Beulink.

Ruim 250 toeschouwers zagen hoe GIJS Grizzlies de thuiswedstrijd tegen de Zoetermeer Panters met 6-3 in winst wist om te zetten. David Bartos scoorde al na dertien seconden en amper twee minuten later verdubbelde Robert Eefting de Groningse voorsprong. Hoewel Jordy van Oorschot shorthanded wat terugdeed namens Zoetermeer vergrootten David Bartos en Juha Kaari in de openingsfase van de tweede doorgang de Groningse voorsprong naar een ruime 4-1, alvorens Manitas Demelinne en Rene Kronenburg dreigden er alsnog een spannende wedstrijd van te maken door Zoetermeer op 4-3 te brengen. Doelpunten in de laatste tien minuten van Juha Kaari en Klaver Jan Middelweerd (empty net) zorgden er echter voor dat er een feestje kon worden gevierd in de Groningse kleedkamer.

Dat feest kon de volgende dag vrolijk doorgaan na een krappe 4-5 zege van Groningen tegen Utrecht. De noordelijke formatie kwam wederom sterk uit de startblokken en stond binnen vijf minuten via een dubbelklapper, eentje shorthanded en eentje op de powerplay, op 2-0. Johnny Larsson scoorde namens Utrecht, maar Wobbe Kooistra en Danny Kerstholt zorgden ervoor dat de Grizzlies met een confortabele 4-1 konden gaan rusten. De ervaren Stefan Collard scoorde halverwege de wedstrijd namens Utrecht, maar Tjalling Stellema herstelde vroeg in de derde doorgang de marge. De treffer van Mark Poeteray acht minuten voor tijd bracht de spanning terug in de ontmoeting, maar de aansluitingstreffer van Stefan Collard 52 seconden voor tijd kwam te laat om de 120 toeschouwers op een stunt te tracteren.