8 oktober 200400:00

Door Joep Meijsen

Emperors kloppen Wolven

Jim Nagle, Huub Verdonschot, Bob Teunissen en Nick de Jong hadden ieder een goal en twee assists in de 5-0 zege van Nijmegen Emperors op de Den Haag Wolves. Nijmegen is door deze zege ineens de nogal verrassende koploper in de bekercompetitie.

Het wedstrijdprogramma, waarin Nijmegen het eerst moest opnemen tegen Geleen en Den Haag, hielp behoorlijk om de huidige status van de Emperors te bereiken. In een wat slordige wedstrijd was Casper Swart de beste man aan de kant van Nijmegen met een verdiende shutout.

Het was een ontmoeting tussen de twee ploegen die dit seizoen terugkeren op het hoogste niveau. Waar Nijmegen in de eerste wedstrijd al binnen een flits op voorsprong stond tegen Geleen, moest het publiek nu langer wachten op de openingstreffer, maar toen vielen er ook meteen twee in negentien seconden.

Een straf wegens elbowing tegen speler-coach Kristoff van den Broeck was de aanleiding. Op de powerplay scoorde Marcus Abrahamsson zijn eerste treffer in Nijmeegse dienst. Vanaf de face-off werd Bob Teunissen weggestuurd door Nick de Jong. De Wijchense aanvaller maakte geen fout.

De fans in het Nijmeegse Triavium moesten daarna wachten tot halverwege de wedstrijd alvorens er weer gejuicht kon worden, maar ook deze keer betrof het een dubbelslag. Deze keer was het de beurt aan Bob Teunissen om Nick de Jong weg te sturen, die daarop zijn eigen rebound binnenwerkte. Veertig seconden later scoorde Huub Verdonschot na een pas voorlangs van Jim Nagle. Laatstgenoemde bepaalde in de slotperiode de eindstand op 5-0 door een assist van Versteeg binnen te schieten.

Voor beide teams is Amsterdam de volgende tegenstander. Den Haag ontvangt zaterdagavond de hoofdstedelijke landskampioen, terwijl Nijmegen zondag op bezoek mag in de Jaap Edenhal.