18 december 200400:00

Door Joep Meijsen

Emperors regeren weer

Nijmegen Emperors sloot het kalenderjaar 2004 af met een ruime 8-2 zege op Den Haag Wolves. Eric Hoogvliets had twee goals, Bob Teunissen tekende voor vier punten en Robert Jongbloed scoorde op zijn verjaardag zijn eerste treffer van het seizoen.

Nijmegen kreeg in eigen stadion een vliegende start door een vroege powerplay met twee man meer die John Versteeg in staat stelde zijn 21e goal in zijn 21e wedstrijd van het seizoen te maken. Vai Ryan Love en Eric Hoogvliets liep Nijmegen naar een ruime voorsprong uit tegen een weinig overtuigend Den Haag.

De tweede periode verliep nog veel beter voor Nijmegen. Via Jim Nagle en Bob Teunissen nam Emperors een nog ruimere voorsprong, alvorens de wedstrijd in de slotminuten van de periode definitief werd beslist. Dennis Jonker ontving een dubbele straf voor een te hoge stick en Nijmegen scoorde via Eric Hoogvliets en Robert Jongbloed twee keer.

Den Haag deed via Jozef Rekem en Francis Collin nog iets terug in de slotperiode, maar het was te laat om nog een vuist te maken. Namens Nijmegen scoorde Huub Verdonschot de achtste treffer die spelers en begeleiders van Nijmegen een plezierige jaarwisseling zal bezorgen. Voor Den Haag was het de vijfde nederlaag op rij en zal de rustpauze goed van pas komen om de puntjes weer op de i te zetten voor het restant van het seizoen.