WK Tallinn Nederland Polen Ernesto Klem scoort Joey Oosterveld Steve Mason

15 augustus 201910:00

Door Joep Meijsen

Ernesto Klem definitief onderdak in Berlijn

International Ernesto Klem zet zijn loopbaan definitief voort bij Eisbären Berlin. De 18-jarige speler stapt van Unis Flyers Heerenveen over naar het team van Berlijn op het hoogste jeugdniveau in Duitsland.

Daarnaast mag hij volgens de website van Flyers meetrainen bij het DEL-team van de veelvoudige Duitse kampioen. De oorspronkelijk bij Dordrecht Lions opgeleide verdediger speelde drie seizoenen in Heerenveen en kwam tot drie goals en vijf assists in 82 wedstrijden.

Klem speelde afgelopen seizoen maar liefst drie wereldkampioenschappen. Hij was actief met de U18, U20 en seniorenploeg van Nederland. Oph et WK in Tallinn met het 'grote' Oranje kwam hij tot een goal en een assist in vijf wedstrijden en maakte hij veel indruk op aanwezige scouts.

In de DNL-team van Berlijn krijgt Klem de 45-jarige voormalige Duitse international Jochen Molling als coach. Molling speelde zeven keer voor Duitsland op een wereldkampioenschap en was actief tijdens de Olympische Winterspelen in Nagano in 1998. Hij was afgelopen jaar nog coach van Dresdner Eislöwen en de U19 van Duitsland.

In juni werd al bekend dat Klem op proef naar Berlijn zou vertrekken.

Foto: Marco Spelten (www.actiefotografie.nl)