11 september 200400:00

Door Joep Meijsen

Extra team in de Coupe

België schrijft een extra team in voor de Coupe der Lage Landen. De nieuw opgerichte Maaslandse Moose uit Maaseik gaan volgens een bericht in de Limburgse media komend seizoen in de hoogste Belgische liga en de Coupe der Lage Landen spelen.

Daarmee wordt er in de Coupe een Ă©chte Limburgse derby gespeeld. Maaseik ligt in Belgisch Limburg, terwijl Geleen zijn wedstrijden vanuit het Nederlandse deel van dit gebied gespeeld.

Belangrijke motor achter de komst van de Moose is de sluiting van de ijsbaan in Geel, waardoor de spelers van Griffioens Geel zonder club kwamen te zitten. Volgens een artikel in het Limburgse Zondagsnieuws kreeg Maaseik toestemming van de Belgische bond om deze spelers over te nemen mits de club uit Maaseik in de Eredivisie zou uitkomen. IJshockey.com heeft niemand van de nieuwe club kunnen bereiken om het verhaal bevestigd te krijgen.

De Maaslandse Moose spelen hun thuiswedstrijden in de hal met de naam Maaslandse Wintertuin, een hal die een beetje vergelijkbaar is met die van Turnhout. Hoe de selectie van de ploeg uit Maaseik eruit komt te zien is nog niet duidelijk.

De club houdt echter aankomende zondag open huis in de Maaslandse Wintertuin. Vanaf 17.30 uur spelen alle teams van de nieuwe club wedstrijden tegen Herentals. Tussendoor kunnen bezoekers gratis een vorkje meeprikken bij de barbecue.