Flyers thialf fisheye 1112

28 augustus 201210:30

Door Joep Meijsen

Flyers haalt Canadese verdediger

Friesland Flyers heeft de selectie uitgebreid met de 26-jarige Canadese verdediger Trevor Hunt. De nieuwkomer speelde afgelopen jaar voor twee teams in de Central Hockey League.

Dat meldt Flyers op de eigen website. Hunt speelde drie jaar geleden nog samen met de Nederlandse international Mitch Bruijsten bij de universiteit van Alaska-Anchorage en speelde sindsdien ruim twee seizoenen in de Amerikaanse minor leagues. In totaal werkte hij 48 wedstrijden af voor drie teams in de ECHL en afgelopen jaar eveneens 48 wedstrijden voor Rio Grande Valley Killer Bees en Laredo Bucks in de CHL.
In die wedstrijden afgelopen seizoen was hij goed voor vier goals, zeven assists en 72 strafminuten. Marcel Nijland, lid van de technische commissie bij Flyers, zegt op de site blij te zijn met de nieuwe aanwinst. 'Het is een goede verdediger, bovendien beschikt hij over een hard en nauwkeurig schot van de blauwe lijn.'

Hunt is de derde import onder contract bij Flyers. Eerder werd de terugkeer van Aleksandr Terjohins en Michael Nason bekendgemaakt. De club dacht ook Ryan Burkholder onder contract te hebben, maar die koos uiteindelijk voor een avontuur in China. De club trok ook het trio Jurryt Smid, Tony Demelinne en Tony Ras aan van Den Haag en forward Kevin Bruijsten van Eindhoven Kemphanen.