6 augustus 200500:00

Door Joep Meijsen

Flyers legt spelers vast

De OekraĂŻense kolos Stanislav Vernikov maakt de overstap van Geleen naar Heerenveen. Daarmee maakt de Friese eredivisionist een begin met de doorstart onder een nieuw bestuur. Verschillende andere spelers hebben hun contract verlengd.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Eerder was al bekend dat verdediger Don Nichols bij Heerenveen zou blijven, evenals James Easter. De ploeg heeft inmiddels ook overeenstemming bereikt met Tyler Palmiscno over een terugkeer naar Thialf. Met 72 punten in 40 wedstrijden, inclusief 32 goals, was hij de nummer twee op de Nederlandse topscorerslijst afgelopen seizoen.

Stanislav Vernikov toonde zich vorig seizoen in Geleen een intimiderende aanwezigheid. Groot van stuk, stevig gebouwd en bereid enorme hoeveelheden ijstijd voor zijn rekening te nemen. In 36 wedstrijden kwam hij tot zeven goals en 23 assists met 58 strafminuten.

Het goalie-duo Marcel Nijland en Ruud van der Holst blijft het komende seizoen intact, terwijl met aanvallers Marco Postma en Jaap Kroon ook overeenstemming is bereikt. Jeugdinternational Kevin Bruijsten komt over van Nijmegen. De jonge aanvaller gaat in Friesland studeren.

Daarmee krijgt de selectie van Heerenveen langzaam vorm. Met de andere Nederlandse spelers wordt nog gesproken. Deze onderhandelingen worden overigens gevoerd door Gert Lindemann, die vorige week terugtrad als voorzitter ten faveure van Johan Zijlstra. Laatstgenoemde zegt dat de selectie wel kleiner zal zijn dan andere jaren. 'In samenspraak met trainer Brian de Bruijn hebben we afgesproken eind november te bekijken op welke posities we nog versterking behoeven', zegt hij in de krant.

Anders dan eerder bericht, gaat het budget van de Flyers niet omlaag. De begroting is gelijk aan die van vorig jaar. Hoofdsponsor Vadeko stelt daartoe onder voorwaarden extra middelen ter beschikking. Flyers blijkt een forse schuldenlast mee te torsen. Het gaat daarbij om een negatief saldo van 225.000 euro. Dit bedrag bestaat voor de helft uit uitstaande leninge, het restant staat open bij crediteuren. Ongeveer 75.000 euro moet op korte termijn worden betaald. Met deze crediteuren wordt gesproken over een regeling. ' Op deze wijze denken we het ijshockey voor Heerenveen op de lange termijn te kunne waarborgen', aldus Zijlstra.