Flyers vs Eaters 2015 Kars en Bakx

28 februari 201522:27

Flyers op drempel van finale

Heerenveen Flyers heeft ook de derde wedstrijd in de halve finale tegen Eaters Limburg gewonnen. De Friezen waren zaterdagavond in eigen huis met 6-2 te sterk voor de Limburgers.

De 1100 toeschouwers in Thialf kregen in de eerste periode een verrassing te verwerken. De meeste kansen waren voor de thuisploeg maar Eaters kwam als enige ploeg tot scoren. Rick van Haren zorgde voor de opbouw van achteruit en daarna liet Adam Hartley zijn kwaliteiten zien. De Canadees was de Friese verdediging te slim af en passeerde daarna ook goalie Martijn Oosterwijk.

In de tweede periode stelde Flyers orde op zaken. Ronald Wurm zette zijn ploeg op gelijke hoogte na zeven minuten met Tom Marx op de strafbank voor Eaters. Pippo Limnell was vlak voor de goal teruggekeerd uit de strafbank, maar met 4 man moest Eaters alsnog de gelijkmaker toestaan. Een minuut later was er al de voorsprong voor Flyers toen Kevin Nijland wist te scoren.

Daarna gaf Flyers nog meer gas en bouwde de ploeg van Chris Eimers de voorsprong uit. Doelpunten van Marcel Kars, Marco Postma, Joey Oosterveld en wederom Kevin Nijland zorgden voor een comfortable 6-1 voorsprong na veertig minuten spelen.

Daarmee kon de derde periode eigenlijk schriftelijk worden afgedaan. Jeffrey Mens zorgde vlak voor tijd voor het enige doelpunt en bracht daarmee de eindstand op 6-2.

Zondagavond is de vierde en mogelijk laatste wedstrijd van deze serie in Geleen.