1 december 200500:00

Flyers verplettert Trappers

Anton Butochnov was de grote man namens Heerenveen Flyers. De OekraĂŻner tekende voor drie goals en een assist in de 8-1 zege van Flyers tegen Tilburg Trappers. Kyle Schutte leverde zijn eerste belangrijke bijdrage voor zijn nieuwe club Amsterdam met de game-winner in overtime tegen Den Haag.

Don Nichols deed het ook niet onaardig tegen zijn oude ploeg. Hij kwam tot twee goals en twee assists in de ontmoeting. Heerenveen pakte in de eerste periode een 2-0 voorsprong, breidde deze in de tweede doorgang met drie treffers uit en maakte de dikke overwinning af met nog een keer drie treffers in de slotperiode.

Hans Kroon, Anton Butochnov (3), Don Nichols (2), Bradley Smulders en Stanislav Vernikov maakten de goals voor Heerenveen, dat de eerste plaats in de bekercompetitie nu in handen heeft en waarschijnlijk Nijmegen of Amsterdam als tegenstander krijgt.

Datzelfde Amsterdam won eindelijk weer een wedstrijd. Maar makkelijk ging het niet tegen Den Haag. Wolves knokte in de derde periode knap terug uit een 4-1 achterstand om overtime af te dwingen. Daarin scoorde Kyle Schutte de winnende goal op de powerplay.

Den Haag kwam in de eerste periode op voorsprong via Jordy van Oorschot. Marcel Kars scoorde op de powerplay na 35 minuten gelijk, waarna de hoofdstedelingen de wedstrijd in de derde periode naar zich toe leek te trekken. Bohuslav Subr zette Amsterdam op de powerplay op voorsprong, maar twee shorthanded goals van Simon de Wit leken de knock out af te leveren. Zijn tweede treffer scoorde hij zelfs terwijl Amsterdam maar drie spelers op het ijs had.

Andri Salomonson speelde tot begin vorig jaar bij Amsterdam en liet daarna zien wat hij geleerd heeft. Twee treffers van Salomonson en een goal drie minuten voor tijd van Tristan Senior brachten Den Haag weer langszij. Een holding call met een misconduct tegen Patrick Finnegan vlak voor het einde werd Den Haag echter fataal. Na vijftig seconde spelen scoorde Schutte zijn eerste voor Amsterdam.