27 juli 200500:00

Door Joep Meijsen

Forse versterking Grizzlies

Groningen Grizzlies gaat fors versterkt het nieuwe seizoen in. Het team heeft drie nieuwe imports aangetrokken, terwijl Jacco Borger de overstap maakt uit Heerenveen. De twee topscorers van het vorige seizoen, Juha Kaari en David Bartos, hebben ook bijgetekend.

De selectie gaat onder leiding van de nieuwe coaches Martin de Wilde en Henk Göbel voor het kampioenschap in de Eerste Divisie. Het team investeert ook in de toekomst. Verschillende spelers uit de B+ van vorig jaar zijn in de selectie opgenomen om te wennen aan het niveau in de Eerste Divisie.

De nieuwe spelers zijn de 24-jarige Matt Tremblay, de 25-jarige Ryan Dudgeon en de 22-jarige Adam Blossey. Trembley is volgens de Grizzlies een center die in het seizoen 2003-2004 voor Abitibi heeft gespeeld. In 48 wedstrijden kwam hij daar tot 48 doelpunten en 38 assists. Ryan Dudgeon speelde in Canada op Junior B-niveau, waar hij tot meer dan twee punten per wedstrijd kwam en tot topscorer van de liga werd gekroond.

Daarna kwam hij drie seizoenen uit voor de Northeastern University Huskies in het college hockey. In 63 wedstrijden tekende hij voor twaalf goals en vijftien assists. Het afgelopen jaar werd hij actief in de herboren senior-liga in Ontario, waar hij in twaalf wedstrijden voor 22 punten tekende. De Amerikaanse verdediger Adam Blossey tenslotte speelde vier jaar college ijshockey voor Arizona State University. In zijn beste jaar kwam hij tot tien goals en 22 assists in 31 wedstrijden. Hij vertegenwoordigde de Verenigde Staten tijdens de World University Games.

Jacco Borger speelde vorig jaar twintig wedstrijden voor Heerenveen. Hij kwam hierin tot vijf goals en vijf assists. Borger debuteerde in het seizoen 1994/95 bij Heerenveen en kwam in totaal tot 152 wedstrijden met 23 goals en 24 assists.

De afgelopen twee seizoenen leunde Groningen sterk op verschillende import-goalies. De ploeg uit het noorden van het land maakte twee jaar geleden een rentree in de Eerste Divisie. Voor dit jaar is besloten om de jeugdige Tom Korte het vertrouwen te geven. Volgens de technische staf heeft hij zich vorig jaar goed ontwikkeld en krijgt hij dit jaar zijn kans.

De voorbereiding van Groningen begint op 18 september met een oefenwedstrijd tegen het Duitse Nordhorn, dat in de regionalliga uitkomt. Met het vastleggen van de nieuwe imports, Borger en het behoud van Bartos en Kaari hoopt Groningen oude tijden te laten herleven in de Groningse ijshal. Mogelijk komen er nog meer versterkingen bij.