Trappers vs hyc 111114

12 november 201408:21

Game 3: Trappers weer naar finale

Tilburg Trappers heeft zich dinsdagavond voor de vijfde bekerfinale op rij geplaatst. Dit ging echter letterlijk en figuurlijk niet zonder slag of stoot. Kris Hogg had twee goals en drie assists in de 7-3 overwinning op Herentals.

Tilburg moest in de tweede periode even behoorlijk aan de bak om de finaleplaats veilig te stellen. Trappers was de betere ploeg in de openingsperiode, maar wist dit slechts om te zetten in een 1-0 voorsprong. Kris Hogg scoorde die treffer op de powerplay. Vroeg in de tweede doorgang zette Herentals de boel echter behoorlijk op zijn kop.

De Belgische ploeg kwam messcherp uit de kleedkamer en sloeg al na 22 seconden toe. Maxime Pellegrims zorgde voor de gelijkmaker. 39 seconden later was het opnieuw raak. Ben Vercammen wist de puck van dichtbij achter Ian Meierdres te werken en plotsklaps stond Herentals op voorsprong in de beslissende derde halve finale van de beker.

Het duurde even voordat Tilburg van die dubbele mokerslag was hersteld en Herentals kreeg zelfs kansjes om de voorsprong verder uit te breiden. Halverwege de wedstrijd was het echter Kris Hogg die de Brabantse recordkampioen op gelijke hoogte bracht en daarna braken de dijken rond doelman Keaton Hartigan helemaal door. In de laatste tien minuten van de tweede periode scoorde Trappers nog vier keer. Jeffrey Melissant, Nick de Ruijter, Peter van Biezen en Bob Teunissen wisten allemaal het net te vinden. Tussendoor had Nils Vroemans met een schot van afstand de spanning nog even kortstondig teruggebracht in de wedstrijd voor de 4-3.

Een powerplaygoal van Bjorn Willemse na een paar minuten spelen in de derde periode gooide de ontmoeting voor 1250 toeschouwers definitief in het slot. De wedstrijd was tot dat moment rustig en zonder veel incidenten verlopen. Een kort knokpartijtje tussen Cas Staps en Jordy van Dijck vormde echter tien minuten voor tijd het lont in het kruitvat. In de minuten daarna werd op verschillende plekken van het ijs gebokst, waarbij zelfs op een gegeven moment vier vechtpartijtjes tegelijk aan de gang waren.

Het zorgde ervoor dat het publiek in Tilburg op de banken stond en het leverde het leeuwendeel van de 282 strafminuten in de wedstrijd op. Trevor Hunt, Diederick Hagemeijer, Mickey Bastings, Ivy van den Heuvel, Maarten Brekelmans, Evan Renwick, Jordan Paulus en Thijs van Laere haalden allemaal het eindsignaal niet. Scheidsrechter Sterkens deed het allemaal af met game-misconducts, zodat de meeste betrokken spelers komend weekeinde gewoon van de partij zijn. Ook coach Paul Vincent werd door de referee naar de tribune gezonden.

De wedstrijd sleepte zich daarna naar het einde en Tilburg kan zich gaan opmaken voor de bekerfinale, die een herhaling zal zijn van die van vorig jaar.