40493997523 210138f341 k

10 november 201911:49

Door Joep Meijsen

Game Day: Flyers duelleert met Herentals

In de Game Day vandaag aandacht voor de eerste re-match van de Beneleague-finale van vorig jaar tussen Herentals en Heerenveen. Verder gaat Den Haag op bezoek in Tilburg en heeft Luik een Inter Region Cup-ontmoeting met Hammer Eisbären. Verder aandacht voor de wedstrijden van gisteren in Beneliga, beker en Eerste Divisie en aandacht voor de wedstrijden van Guus van Nes en Giovanni Vogelaar.

Beneleague

In de Beneleague gingen beide duels gisteren naar de overtime. En in beide gevallen werd het Nederlands Belgische onderonsje gewonnen door de Zuiderburen. Luik won in Geleen en Leuven hield het bonuspunt in eigen huis tegen Nijmegen.

Lees hier meer over de wedstrijden van gisteren >>>

Beker van Nederland

Het Beneleague-team van Trappers slaagde er voor het eerst sinds september in om te voorkomen dat de tegenstander de dubbele cijfers haalde en scoorde zelf voor het eerst dit seizoen meer dan twee goals. In het Silverdome werd het 9-3 in het voordeel van Panters. Aan de stand in de bekercompetitie verandert dit niets.

Lees er meer over in onze round-up van zaterdag >>>

Eerste Divisie

Amsterdam boekte gisteren een krappe 4-3 overwinning op Heerenveen. De winnende goal werd in overtime gescoord door Zeb van Duin. Eindhoven maakte gehakt van Geleen en won met liefst 14-0. Ratislav Veres scoorde vijf keer, Jeroen Raats had drie goals. Leeuwarden won met 4-2 van Den Bosch en Nijmegen boekte een 4-7 zege bij Dordrecht. Dylano Bijsterbosch scoorde twee keer. Den Haag won met 2-3 in Utrecht met een winnende treffer van Ben Rurup en Groningen klopte Zoetermeer met 10-2. Mike Groenhof trof daar drie keer. Vandaag staan er geen wedstrijden op het programma.

Buitenlandse Zaken

Giovanni Vogelaar had een assist in de 7-4 nederlaag voor EC Bregenzerwald tegen Feldkirch in de Alpenliga. De voormalige Tsjechische jeugdinternational Robin Soudan scoorde liefst vijf keer voor de tegenstander. Guus van Nes en Quinnipiac verloren met 7-2 bij Harvard.

Olympische Kwalificatie

Het Olympisch pre-kwalificatietoernooi n Luxemburg is een prooi voor Kirgizi√ę. De voormalige Sovjet-republiek won zijn wedstrijden tegen Luxemburg (3-5) en de Verenigde Arabische Emiraten (4-9). Vandaag speelt de ploeg nog tegen Bosni√ę en Herzegovina. Op onderling resultaat kan de ploeg echter niet meer ingehaald worden. In het andere toernooi gaat het tussen Taipei en Thailand, waarbij eerstgenoemde op het moment van schrijven op voorsprong staat in zijn laatste wedstrijd en dus door lijkt te gaan.

15.00 uur: Tilburg Trappers - Cairox Hijs Hokij Den Haag

Het Oberliga-team van Tilburg komt niet in actie op deze zondag, wat betekent dat de speeltijd van 15.00 uur beschikbaar is voor het Beneliga-team. Den Haag komt op bezoek en zal zich willen revancheren voor het begin aan de competitie. Vrijdag verloor Hijs met 3-5 van Herentals. De ploegen kwamen elkaar in de bekercompetitie twee keer tegen, met een gecombineerde score van 20-1 in het voordeel van de Hagenaren als resultaat.

20.00 uur: Era Renomar Hyc Herentals - Unis Flyers Heerenveen

Herentals won vrijdagavond de lastige uitwedstrijd in Den Haag en krijgt twee dagen later de kans om af te rekenen met de volgende uitdager uit Nederland. Heerenveen begon aan de Beneleague met een zege op Zoetermeer en bleef in de bekercompetitie ongeslagen. Daarmee hebben we dus een ware kraker op de zondagavond.

Het is het duel tussen de twee teams die vorig jaar in de finale van het kampioenschap in de Beneleague tegenover elkaar stonden. Die serie werd toen in vier wedstrijden in het voordeel van Herentals beslist, dat daarmee zijn tweede kampioenschap in de grensoverschrijdende competitie wist te boeken. De beslissende wedstrijd op 30 maart werd door Hyc in eigen huis met 4-0 gewonnen. Vincent Morgan scoorde drie keer, maar hij ontbreekt vooralsnog in de opstelling van Hyc.

Tegen Den Haag scoorde zijn broer Mitch echter wel twee keer, kwam Preston Shupe tot scoren en had de nieuwe import Nathan Pancel twee assists. De club kreeg deze week wel te maken met het vertrek van een van zijn buitenlanders, maar dat weerhield de ploeg er dus niet van om de volle buit binnen te halen in Den Haag.

Flyers won met 5-2 van Zoetermeer, waarbij vijf verschillende spelers doel troffen. Adam Bezak had naast zijn treffer ook nog assists op drie andere goals. De wedstrijd vanavond staat onder leiding van Tim Tzirtziganis, met Arnaud Uyttebrock en Marine Dinant op de lijnen.

Archieffoto: Kurt Tops

19.00 uur: Luik Bulldogs - Lippe Hockey Hamm

De Inter Region Cup moet nog tot leven komen dit seizoen, maar vanavond komt de laatste ploeg voor het eerst in actie. Hamm komt op bezoek in Luik. De Bulldogs spelen al hun derde wedstrijd in de competitie, maar zoeken nog naar het eerste punt na nederlagen tegen Neuwied en Herforder EV. Hammer Eisbären is de nummer twee uit de huidige Regionalliga West met 18 punten uit 10 wedstrijden. Afgelopen vrijdag won de ploeg nog met 3-7 bij Ratingen. Igor Furda had drie goals en twee assists, Kevin Thau een goal en vier helpers.

Een van de imports is de Tsjech Michal Spacek die ooit teamgenoot was van Mitch Bruijsten en Mike Dalhuisen bij de Stockton Thunder. Ook de andere import is een Tsjech, Milan Svarc die in eigen land op lager niveau speelde. De eerder genoemde Furda is een dubbele paspoorthouder met een Tsjechische achtergrond. Opvallende naam is aanvaller Kevin Orendorz, die jaren in de DEL speelde voor Krefeld en vorig jaar de overstap maakte naar de regionalliga West. Hij speelde echter pas twee wedstrijden dit seizoen.

Luik boekte zaterdagavond een 4-5 zege in Geleen. In overtime was Jessiko Bernard de game-winner. Hij had twee goals en een assist in het duel.