Trappers Crocodiles Oberliga van Oorschot skate 11 2017

27 oktober 201908:25

Door Joep Meijsen

Game Day: Krokodillen op bezoek

In de Oberliga Nord ontvangt Tilburg Trappers vanmiddag de Crocodiles uit Hamburg. In de Beker van Nederland gaat Den Haag op bezoek bij Trappers en in de Inter Region Cup staat een bezoek van Geleen aan Dinslaken op het programma. In deze Game Day kijken we terug naar de zaterdag, werpen we een blik over de grens en zetten we de wedstrijden voor vandaag neer.

Gisteren

Twee wedstrijden op het programma zaterdagavond. In Thialf voerde Flyers uiteindelijk de winning streak verder op met een zege in overtime op Nijmegen. Trevor Petersen was bij alle Heerenveense treffers betrokken. Geleen won in eigen huis met ruime cijfers van Tilburg.

Lees hier de game-reports van zaterdag >>>

Foto: IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)

2011 0661

België

In de Beker van België maakte Leuven indruk door in eigen huis met 5-4 in overtime te winnen van Herentals. De winnende goal werd na negen seconden in de extra tijd gescoord door Williman Kangasniemi. Het was de eerste nederlaag voor de regerende bekerkampioen in de huidige bekercompetitie. Luik was met 11-2 te sterk voor Antwerpen.

Eerste Divisie

Breda Yeti's liep in Heerenveen uit naar een 1-6 voorsprong, maar wist die maar nipt vast te houden, 5-6. Eindhoven won de topper tegen Amsterdam met 8-3, waarbij Ratislav Veres vijf keer scoorde. Den Haag won met 3-5 in Eindhoven en Dordrecht won na penaltyshots in Groningen. Floris Veenhuizen scoorde de winnende. Vandaag nog drie wedstrijden op het programma. Breda ontvangt om 17.00 uur Eindhoven, Nijmegen speelt om 17.45 uur in eigen huis tegen Leeuwarden en Geleen neemt het om 18.00 uur op tegen Zoetermeer Panters.

Daniel Sprong

In de American Hockey League lukt het de San Diego Gulls maar niet om te winnen. Ook de tweede wedstrijd van het weekeinde tegen Ontario Reign ging verloren, 2-3. De in Amsterdam geboren Daniel Sprong had drie schoten op doel en twee strafminuten en noteerde -2 in de +/-. Daarmee zit de eerste maand van het seizoen van de Gulls erop. In november wordt het speelschema wel intensiever met vijf wedstrijden in een week, waaronder eerst twee thuiswedstrijden. Die serie begint op vrijdag 1 november tegen Colorado Eagles, de club van Michael Joly die in zeen wedstrijden op vier goals en een assist zit.

15.00 uur: Tilburg Trappers - Hamburg Crocodiles

Trappers neemt het vanmiddag in eigen stadion, denk aan de invoering van de wintertijd, op tegen de Crocodiles Hamburg, die met 12 punten uit negen wedstrijden op de negende plaats van de ranglijst staan. Hamburg speelt een wisselvallig seizoen, met als voorlopig hoogtepunt een 4-1 overwinning op Herne. Eerder dit weekeinde werd al met 5-1 gewonnen tegen Erfurt, de vierde winstpartij. Daar staat echter bijvoorbeeld een verlies tegen Krefeld tegenover.

Trappers heeft het in thuiswedstrijden niet altijd even makkelijk tegen Hamburg. Vorig jaar had Tilburg in oktober overtime nodig om uiteindelijk met 4-3 te winnen, winnende goal van Nardo Nagtzaam en werd het in januari 2-5 in het voordeel van de ploeg die in het voortbestaan bedreigd werd. Opvallend genoeg heeft Hamburg in eigen huis nog nooit gewonnen van Tilburg, maar al wel twee keer in Stappegoor.

Het gouden duo Brad McGowan en Josh Mitchell is naar andere clubs vertrokken, terwijl ex-NHL-speler Christoph Schubert zijn loopbaan heeft beëindigd. Daarmee zijn de bekendste namen in de opstelling van Hamburg verdwenen. De imports van dienst zijn de in Frankrijk succesvolle Canadees Jordan Draper en de rechtstreeks vanuit college-ijshockey overgekomen Amerikaan Chad Staley, beiden aanvallers.

Thomas Zuravlev, overgekomen vanuit Essen, is met zes goals en tien assists voorlopig de succesvolste schutter. Dominik Lasscheit, de voormalige Duitse jeugdinternational, scoorde al negen keer en heeft zes assists. Andre Gerartz zit op twee goals en vijf assists. Niklas Zoschke en Kai Kristian delen de starts zo'n beetje bij Hamburg.

Trappers won vrijdag de lastige uitwedstrijd tegen Leipzig, mede dankzij een zeer productieve Mitch Bruijsten. Die is met 12 goals en zeven assist nu de topscorer van Oberliga Nord, al heeft ook Bjorn Bombis van Hannover negentien punten. Maar die scoorde 'pas' tien keer.

Foto: Arie Leeuwesteijn

19.00 uur: Dinslaken Kobras - Microz Eaters Geleen

Geleen speelt vanavond in Dinslaken zijn tweede wedstrijd in de Inter Region Cup. Eaters begon vorige week met een knappe 6-5 zege op Diez-Limburg aan deze cup. Ook voor Kobras is het de tweede wedstrijd, de ploeg won eind september al met 5-6 in overtime in Herentals. In de Regionalliga West gaat het minder goed met Dinslaken, dat na zeven wedstrijden op de voorlaatste plaats staat van de zeven teams tellende competite. Pas een keer werd er in reguliere speeltijd gewonnen dit seizoen. Vrijdag werd met 8-3 verloren bij Herforder Dragons. Na elf minuten spelen keek de ploeg van coach Milan Vanek al tegen een 4-0 achterstand aan.

Imports van de ploeg zijn de 27-jarige Canadees Jesse Parker, vorig jaar goed voor 76 punten in 36 wedstrijden en de 23-jarige Tsjech Martin Benes, die op jeugdniveau zijn land verschillende keren vertegenwoordigde en de afgelopen twee jaar in Duitsland in de Landesliga speelde. Benes en Parker zijn met respectievelijk vijftien en twaalf punten in zeven wedstrijden de topscorers van de ploeg. Philipp Heffler scoorde ook al vijf keer. De stats hebben alleen betrekking op de Regionalliga West.

Eaters begon aan het weekeinde met een ruime zege in eigen huis op Tilburg.

20.00 uur: Tilburg Trappers - Cairox Hijs Hokij Den Haag

Den Haag en Tilburg komen elkaar voor de tweede keer dit seizoen tegen. De eerste ontmoeting op 19 oktober eindigde in een 10-1 zege voor Hijs Hokij. De Haagse formatie won vrijdag met 4-1 van Zoetermeer, terwijl Tilburg zaterdag ruim klop kreeg van Geleen. De Brabanders wachten nog altijd op hun eerste punt van de bekercompetitie en hebben zes van hun zeven wedstrijden tien goals of meer tegengekregen. Den Haag won zijn laatste drie wedstrijden en kan nog niet rekenen op de inzet van de nieuwe aanwinst Jesse Gabrielle.