5 november 200400:00

Door Joep Meijsen

Game Day Preview 05-11

Twee wedstrijden op het programma vanavond. Nijmegen ontvangt op het gebruikelijke late tijdstip de Eaters uit Geleen, terwijl Den Haag de ongeslagen status in eigen huis moet zien te behouden tegen Heerenveen. Klik hier voor de Game Day Preview.

Preview Emperors - Eaters

Aanvangstijd: 21.15 uur
Locatie: Triavium, Nijmegen
Laatste ontmoeting: Eaters won in eigen huis met 4-1 van Nijmegen. Dat was de eerste zege voor Geleen dit seizoen. Lambert Keulen had een goal een assist in deze wedstrijd.
Bijzonderheden: De Canadees Ryan Love ontbreekt bij Nijmegen, maar John Versteeg keert terug in de opstelling van de ploeg uit de Keizerstad. Voor zover bekend is het team van Andy Tenbult compleet. Nijmegen is nog ongeslagen dit seizoen op eigen ijs, terwijl Geleen nog puntloos is weg van het eigen Glanerbrook. De Nijmeegse topscorers zijn Jim Nagle en Bob Teunissen, die met ieder veertien punten op een gedeelde tweede plek staan van de topscorerslijst. Chad Euverman is met 11 punten de topscorer bij de Eaters.
Voorspellingen IJshockey.com-toto: 195 voorspellingen, 83 procent denkt dat Nijmegen gaat winnen, 20 mensen denken dat het een wedstrijd wordt die in overtime wordt beslist en de meest genoemde uitslag is 5-3.

Preview Wolves - Flyers

Aanvangstijd: 20.30 uur
Locatie: De Uithof, Den Haag
Laatste ontmoeting: 5-1 voor Heerenveen afgelopen zaterdag tijdens de Challenge Cup. Matt Korthuis had drie goals en Alexander Schaafsma drie assists in de ontmoeting.
Bijzonderheden: Naar alle waarschijnlijkheid het langverwachte debuut van Oleg Timchenko bij Heerenveen Flyers, terwijl bij Den Haag Jan Jaap Natte zijn rentree maakt in de Nederlandse competitie. Den Haag doet het wel zonder Martin Martecny die naar huis is om te herstellen van zijn blessure. Tyler Palmiscno is met 15 punten in 9 wedstrijden op dit moment de nationale topscorer, terwijl Tristan Senior met twaalf punten op plaats zes staat in de ranglijst. Den Haag is nog ongeslagen in eigen huis dit seizoen.
Voorspellingen IJshockey.com-toto: 199 voorspellingen, waarbij 81,5 procent van de stemmers denkt dat Heerenveen gaat winnen, 21 personen denken dat er overtime nodig is om de winnaar te bepalen, terwijl 3-5 de meest genoemde uitslag is.