7 november 200400:00

Door Joep Meijsen

Game Day Preview 07-11

Twee wedstrijden vandaag in de strijd om de Challenge Cup. Eaters kijkt of het de zegereeks in eigen huis kan voortzetten tegen de Wolves die juist hun eerste thuisnederlaag leden. Nijmegen kijkt of het tegen Tilburg de eerste uitzege sinds begin oktober kan boeken.

Preview Trappers - Emperors

Aanvangstijd: 19.00 uur
Locatie: Stappegoor, Tilburg
Referee: Bergman (Leermakers, v.d. Waarden)
Streaks (w - l - otw - otl):
Trappers laatste vijf wedstrijden 2 - 4 - 0 - 0
Emperors laatste vijf wedstrijden 2 - 2 - 1 - 0
Laatste ontmoeting: Tilburg Trappers won de slotwedstrijd van de eerste ronde van de bekercompetitie met 4-2. De wedstrijd blijft vooral in de herinnering als de comeback van Dave Livingston bij Trappers. |
Bijzonderheden: Tilburg Trappers behaalde gisteravond in Heerenveen een acceptabel kleine nederlaag, terwijl Nijmegen vrijdagavond pas in overtime Geleen wist te kloppen. Nijmegen kan nog altijd geen beroep doen op Ryan Love die nog minimaal drie weken uitgeschakeld is. Tilburg Trappers heeft de voorlopige liga-topscorer qua doelpunten Jeff Trembecky in de opstelling. Nijmegen boekte vooralsnog pas Ă©Ă©n zege in een uitwedstrijd, begin oktober tegen Geleen.
Voorspellingen IJshockey.com-toto: 187 voorspellingen, waarbij een krappe meerderheid van 51 procent denkt dat Tilburg gaat winnen. 5-3 is de meest genoemde uitslag, terwijl 31 mensen overtime verwachten.

Preview Eaters - Wolves

Aanvangstijd: 19.00 uur
Locatie: Glanerbrook, Geleen
Referee: Bakker (v.d. Berg, Robben)
Streaks (w - l - otw - otl):
Eaters laatste vijf wedstrijden 2 - 2 - 0 - 1
Wolves laatste vijf wedstrijden 2 - 3 - 0 - 0
Laatste ontmoeting: In de bekercompetitie op 15 oktober won Den Haag in eigen huis nipt met 6-5, nadat het eerder met 5-1 had voorgestaan. Tristan Senior had twee goals en een assist in deze ontmoeting.
Bijzonderheden: Eaters Geleen won de laatste twee thuiswedstrijden, Den Haag haalde in uitwedstrijden nog geen enkel punt. De Hagenezen hebben echter ook nog niet twee keer in een weekeinde verloren. Tristan Senior blijft goed op schot voor de Hagenezen, terwijl Geleen voortdurend productie blijft houden van Chad Euverman en inmiddels kan vertrouwen op een wat meer solide defensie die vooral lijkt te steunen op de OekraĂŻner Vernikov, die vrijdag in Nijmegen enorm veel ijstijd kreeg.
Voorspellingen IJshockey.com-toto: 187 voorspellingen, waarbij 83 procent van de mensen kiest voor een zege van de Eaters. De meest genoemde uitslag is 4-3, terwijl 20 mensen verwachten dat de wedstrijd pas in overtime wordt beslist.