24 oktober 200400:00

Door Joep Meijsen

Game Day Preview 24-10

Twee wedstrijden op het programma van de Challenge Cup op 24 oktober. Heerenveen reist af naar Tilburg, terwijl Eaters Geleen het in eigen huis opneemt tegen Nijmegen Emperors.

Preview Trappers - Flyers

Aanvangstijd: 19.0 uur
Locatie: Stappegoor, Tilburg
Laatste ontmoeting: 5-5, Heerenveen won na penaltyshots voor de bekercompetitie op 8 oktober. Tyler Palmiscno scoorde drie minuten voor tijd de gelijkmaker namens Heerenveen en dwong zo de overtime af.
Bijzonderheden: Tilburg Trappers mist een groot aantal spelers door Oranje-verplichtingen en geeft dus noodgedwongen zeer jonge spelers een kans. Vooral defensief ziet het er met maar vier spelers, waaronder als enige ervaren speler Stanislav Nazarov, kwetsbaar uit. Tilburg kan wel beschikken over zijn duo doelmannen. Ook de beide topschutters van de ploeg, Jeff Trembecky en Casey Vanschagen zijn aanwezig. Een opvolger voor Scott Kirton is er nog niet. Heerenveen mist zijn beide doelmannen, maar won in eigen huis zaterdag van Geleen. Bij de Flyers is Tyler Palmiscno vooralsnog de opvallendste speler met drie goals afgelopen vrijdag en zes tot nu toe dit seizoen.
Voorspellingen IJshockey.com-toto: 136 voorspellingen, 58 procent van de voorspellers kiest voor Heerenveen Flyers als winnaar. 29 mensen verwachten overtime, 3-5 is de meest genoemde uitslag.

Preview Eaters - Emperors

Aanvangstijd: 19.00 uur
Locatie: Glanerbrook, Geleen
Laatste ontmoeting: 6-1 voor Nijmegen in Glanerbrook. Ryan Love had een goal en drie assists.
Bijzonderheden: Geleen jaagt op de eerste overwinning van het seizoen. Zaterdagavond was de ploeg dichtbij een stunt door terug te knokken uit een 4-0 achterstand tegen Heerenveen, maar kreeg het in de slotperiode alsnog het deksel op de neus. Opvallend is het goede spel van de piepjonge Jeffrey Mens en Niels van Sloun. Nijmegen won vrijdagavond in eigen huis van Den Haag Wolves en kent met de imports Ryan Love en Jim Nagle twee spelers die in Nederland vooralsnog het net makkelijk weten te vinden. De uitzege in Geleen eerder dit seizoen was tot nu toe de enige van de Emperors.
Voorspellingen IJshockey.com-toto: 133 voorspellingen, 70 procent kiest voor winst voor Nijmegen Emperors, zeventien voorspellers denken dat er overtime nodig is, 3-5 is de meest genoemde uitslag.