26 november 200400:00

Door Joep Meijsen

Game Day Preview 26-11

Drie wedstrijden op het programma vandaag. Twee onderlinge ontmoetingen tussen Belgische en Nederlandse clubs en de kraker tussen Tilburg en Amsterdam. Klik hier voor de Game Day Preview.

Preview Trappers - Amsterdam

Aanvangstijd: 20.30 uur
Locatie: Stappegoor, Tilburg
Referee: Rhyno (Sterkens, Beks)
Laatste ontmoeting: Op 16 oktober jongstleden plette Amsterdam de tegenstander uit Tilburg met liefst 9-1. Lamonte Polet en Simon de Wit scoorden in die wedstrijd ieder twee keer.
Bijzonderheden: De eerste wedstrijd van Amsterdam zonder doelman Phil Groeneveld. Waarschijnlijk betekent dit het eerste optreden dit seizoen voor Yordan van Hoegee in de basis bij de hoofdstedelijken. Amsterdam kampt met een zeer krappe selectie en heeft met de geblesseerde Marcel Kars en Lamonte Polet ook nog twee twijfelgevallen. Voor verdediger Leo van den Thillart betekent het voor het eerst dit seizoen de terugkeer in het stadion waar hij de afgelopen twee jaar de thuiswedstrijden speelde. Trappers mist alleen de geschorste Ryan van Diemen, maar kreeg afgelopen weekeinde na de nederlaag tegen Heerenveen de wind van voren van coach Theo van Gerwen, die een aantal spelers verweet te weinig te brengen.
Voorspellingen IJshockey.com-toto: 180 voorspellingen, waarbij een meerderheid van 57 procent denkt dat Tilburg de wedstrijd gaat winnen. Liefst dertig mensen denken dat de wedstrijd pas in overtime wordt beslist. 5-2 is de meest genoemde uitslag.

Preview Heist - Wolves

Aanvangstijd: 21.00 uur
Locatie: Heist
Referee: Horemans (Viskens, Kalse)
Laatste ontmoeting: Onbekend
Bijzonderheden: Den Haag jaagt op de eerste overwinning in een uitwedstrijd. De ploeg versterkte zich de afgelopen weken met Jan Jaap Natte, Jesse Heerema en een nieuwe Slowaakse verdediger, maar moet het voortaan doen zonder Robert van Yperen die de overstap maakte naar Zoetermeer. Heist verloor vorige week ruim van Amsterdam. De ploeg beschikt met Matus Filo over een van de beste doelmannen in België, maar beschikt over relatief weinig verdedigers. Bekendere spelers in de opstelling van Heist zijn de aanvallers Hes Roelofs (ex-Eindhoven, Tilburg, Geleen) en international Vincent Morgan.
Voorspellingen IJshockey.com-toto: 180 voorspellingen, waarvan 67,2 procent kiest voor een winst voor Den Haag. Tien mensen verwachten dat de wedstrijd de overtime in zal gaan. 3-5 is de meest genoemde uitslag.<?xml:namespace prefix = o />

Preview Emperors - Phantoms

Aanvangstijd:
21.15 uur
Locatie: Triavium, Nijmegen
Referee: De Brabander (v.d. Leeden, Zigterman)
Laatste ontmoeting: Onbekend
Bijzonderheden: Nijmegen Emperors is thuis nog ongeslagen. De ploeg heeft weer een fitte Ryan Love tot de beschikking, maar Erik Hoogvliets is vanwege een griepje nog onzeker. Nicky Janssens maakt geen deel meer uit van de selectie in Nijmegen. Tegenstander Deurne verloor afgelopen weekeinde twee keer met dubbele cijfers tegen Tilburg en Heerenveen. De ploeg beschikt over ex-Tilburg-verdediger Kevin Maas, de broers Peter en Maros Bartek en doelman Radovan Cervanan. Bekendste naam bij de ploeg uit Heist is international Tim Vos, die jarenlang in de Nederlandse competitie speelde.
Voorspellingen IJshockey.com-toto: 179 voorspellingen, waarvan 96 procent kiest voor een winst voor Nijmegen. drie mensen verwachten dat de wedstrijd de overtime in zal gaan. 8-2 is de meest genoemde uitslag.