Nederland U20 Doelpunt

2 februari 202008:54

Door Joep Meijsen

Game Day: Rustdag voor U20

Tilburg Trappers gaat vanmiddag op bezoek in Erfurt en Geleen ontvangt vanavond Zoetermeer. In de Game Day verder aandacht voor de kansen van Oranje U20 dat vandaag een rustdag heeft. Verder onder meer aandacht voor Daniel Sprong, die een goal en twee assists had voor de Gulls.

Oranje U20 I

Het Nederlands team onder twintig jaar boekte gisteren een bijzonder ruime 13-0 zege op Isra√ęl en houdt daarmee in ieder geval de kans op promotie levend. Daarbij is de ploeg echter wel afhankelijk van andere uitslagen. Delaney Hessels had vier goals en twee assists en Mike Collard en Tijn Jacobs ieder een goal en drie assists.

Lees hier meer over de wedstrijd >>>

Foto: Thijs de Witte

Oranje U20 II

Het Nederlands team onder 20 jaar heeft vandaag de tweede rustdag en kan zich gaan klaarmaken voor de wedstrijd tegen China op de slotdag. Als Nederland deze wedstrijd wint, is een zilveren medaille zeker. Daarna kan de ploeg nog afwachten hoe de wedstrijd tussen Zuid-Korea en Kroati√ę afloopt. Als Kroati√ę wint, komen er drie ploegen op 12 punten en wordt er een nieuwe ranglijst opgemaakt van de drie teams op doelsaldo in onderlinge wedstrijden. Maar Oranje heeft dus nog een kans om te promoveren en lijkt sterk in het toernooi gegroeid na het verlies in de openingswedstrijd tegen Zuid-Korea.

Screenshot 2020 02 02 Iihf Home

Oranje U20 III

Delaney Hessels is opgerukt naar de derde plaats van de topscorerslijst in Gangneung met nu vier goals en acht assist. Wouter Sars is nummer vier met zeven goals en vier assists, meeste goals in het toernooi, en Tijn Jacobs is nummer zes met drie goals en zes assists. De nummers een en twee van de lijst zijn spelers van Kroati√ę dat een monsteruitslag neerzette tegen Isra√ęl. Jowin Ansems is de nummer drie onder de goalies dit toernooi met een savepercentage van 90.48 procent. Julian van Nes had een shutout in zijn enige wedstrijd.

Beneliga I

In de Beneliga waren er gisteravond drie wedstrijden. Koploper Heerenveen won met dubbele cijfers van Antwerpen. Trevor Petersen had vier goals en Jorrit Vos pakte de shutout. Nijmegen greep in de slotfase de controle over de uitwedstrijd in Zoetermeer en pakte daarmee belangrijke punten in de strijd om play-offkwalificatie. Luik op zijn beurt won thuis van Geleen en deed daarmee goede zaken aan de bovenkant van de ranglijst.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden van zaterdag >>>

Beneliga II

Twee wedstrijden op het programma zondag, waaronder de wedstrijd van Zoetermeer bij Geleen. De eerste ontmoeting tussen deze twee ploegen eindigde in een 6-0 zege voor Panters en Eaters zal gebrand zijn op revanche. Voor beide teams is het de tweede wedstrijd in twee dagen, waarbij de eerste ontmoeting verloren werd. Voor Panters is het van belang te winnen om zo het op de negende plaats staande Mechelen op afstand te houden en weer gelijk in punten te komen met Nijmegen. Geleen bewees zichzelf in de strijd om de vierde plaats geen goede dienst door te verliezen van Luik, maar heeft ook nog een paar ploegen onder zich die omhoog kijken. De wedstrijd begint om 19.00 uur in Glanerbrook.

Antwerpen incasseerde inmiddels 132 tegendoelpunten dit seizoen en ontvangt zondagavond om half negen Luik dat nog altijd ambities heeft om aansluiting te vinden bij de absolute top van de wedstrijd. Daarbij blijft het aantal gespeelde wedstrijden vertekenen. Zo speelde koploper Heerenveen maar liefst vijf wedstrijden meer dan Luik en heeft de ploeg uit Franstalig Belgi√ę minder verliespunten dan Den Haag dat nu op de derde plaats staat. Maar om het verschil in de praktijk te overbruggen moet Luik wel blijven winnen, te beginnen vanavond in Antwerpen.

Oberliga I

Tilburg Trappers heeft vanmiddag de verre uitwedstrijd in Erfurt tegen de TecArt BlackDragons op het programma staan. De wedstrijd begint al om 16.00 uur. Erfurt is de nummer voorlaatst van de ranglijst, die voor zijn laatste overwinning terug moet naar 12 januari toen topploeg Hamburg Crocodiles na een shootout werd geklopt. Dat zou ook een waarschuwing moeten zijn voor Tilburg, hoewel Erfurt zeker geen goed seizoen speelt, is de ploeg af en toe in staat tot verrassingen. Dat merkte ook Trappers zelf tijdens het laatste bezoek aan de half van de BlackDragons. Toen had Tilburg overtime nodig om de tegenstander de baas te zijn.

De thuiswedstrijden werden dit seizoen twee keer met 6-0 gewonnen, waaronder op 30 december van dit jaar. Trappers is weer eens met een indrukwekkende en dominante serie bezig. Het laatste verlies dateert alweer van 22 december in Herne en sindsdien werd er twaalf keer op rij gewonnen. Drie keer gebeurde dat in overtime. Sean-Alexander Fischer is de topscorer van Erfurt met 42 punten in 35 wedstrijden, gevolgd door Milan Kostourek met 40 punten in twee ontmoetingen minder.

Oberliga II

Elders in de Oberliga Nord wacht nummer twee Herne een uitwedstrijd bij de nummer vier Hannover Indians. De nummer drie Hamburg gaat op bezoek bij hekkensluiter Krefeld. Verder zijn er wedstrijden tussen Halle en Leipzig, Duisburg en Rostock, en Essen en Hannover Scorpions. De ploeg van Larry Suarez gaat proberen een reeks van vier nederlagen op rij te doorbreken.

Daniel Sprong I

Daniel Sprong kwam vannacht weer tot scoren voor San Diego Gulls en pikte ook nog twee assists op. Hij ontving de eerste van de drie stars. Zijn ploeg verloor het duel tegen Ontario Reign wel met 5-4 in overtime. De treffer van Sprong had zijn ploeg in de derde periode op voorsprong gezet, maar de Gulls incasseerden de gelijkmaker in de slotminuut, waarna Ontario in overtime de winnende goal scoorde.

Daniel Sprong II

De ploeg van Sprong kwam ook op vrijdag al in actie. Toen werd met 5-3 gewonnen van San Jose Barracuda. Kiefer Sherwood scoorde toen drie goals namens San Diego. Sprong pakte in dat duel geen punten mee. De geboren Amsterdammer heeft nu in 31 wedstrijden voor de Gulls 9 goals en 16 assists voor 25 punten. Daarnaast speelde hij acht wedstrijden voor de Anaheim Ducks in de NHL met een goal en een assist als statistiek.