Flyers Benefietshirts

2 februari 202007:51

Saturday round-up: Zeges voor Nijmegen, Heerenveen en Luik

Nijmegen Devils boekte zaterdagavond een belangrijke overwinning in Zoetermeer in de strijd om de play-offs, Heerenveen haalde in zijn benefietavond de dubbele cijfers tegen Antwerpen en Luik was met 6-2 te sterk voor Geleen.

Zoetermeer Panters - Select 4-U Nijmegen Devils 4-7 (3-2, 1-2, 0-3)

Select 4-U Nijmegen Devils scoorde zaterdagavond drie keer goals in drie minuten in de slotperiode om de winst te pakken in Zoetermeer en daarmee belangrijke punten in de strijd om een plek in de play-offs. Oliver Pataky had twee goals en een assist voor de Nijmeegse formatie. Jared Henderson en Joy Turpijn scoorden ieder twee keer voor Panters, waarbij Turpijn ook nog twee assists oppikte.

Het was Panters dat via een powerplaygoal van Henderson na iets meer dan vijf minuten spelen op voorsprong kwam. Devils greep daarna via Jurryd Smid een voorsprong, maar via treffers van Henderson en Turpijn was het toch Panters dat na het eerste rustsignaal op voorsprong stond. Twintig minuten later was dat weer rechtgetrokken. Zoetermeer liep halverwege het duel nog wel uit naar 4-2, maar zag Nijmegen daarna via Levi Houkes en Branden Eden langzij komen.

In de slotperiode bleef die stand lange tijd op het scorebord staan, tot Kay Gielen 5,5 minuut voor tijd de ban brak en Nijmegen opnieuw op voorsprong bracht. Drie minuten later had Oliver Pataky twee keer gescoord en daarmee de wedstrijd op slot gegooid.

Unis Flyers Heerenveen - Antwerp Phantoms 10-0 (4-0, 2-0, 4-0)

Heerenveen won in zijn benefietwedstrijd voor de Friese weidevogels met 10-0 van Antwerpen. Jorrit Vos pakte daarbij de shutout en Trevor Petersen was vier keer trefzeker namens de thuisploeg, die na minder dan twaalf minuten spelen al met 3-0 voorstond en deze voorsprong daarna geleidelijk itbouwde tot anderhalve minuut voor het eindsignaal de dubbele cijfers bereikt waren. Ronald Wurm, Adam Bezak, Lars den Edel (2), Juha Kiiholma en Trevor Hunt verzorgden de resterende productie.

Luik Bulldogs - Microz Eaters Limburg 6-2 (1-1, 4-1, 1-0)

Luik pakte in de strijd om thuisvoordeel in de play-offs in eigen huis belangrijke punten tegen Geleen in een 6-2 overwinning. Vier goals in de tweede periode vormden zaterdagavond het belangrijkste verschil tussen de twee ploegen. Andy Kolodziejczyk had twee goals namens Luik.

Eaters kwam via een goal van Yan Turcotte in de openingsfase op voorsprong, maar een treffer van Sean McCann-Coppens zorgde ervoor dat de twee ploegen na twintig minuten spelen op gelijke hoogte stonden. Via treffers van oud-Geleen-speler Maxime Pellegrims en Axl Milpas nam Luik daarna in de tweede periode het initiatief in de wedstrijd over. Via Marek Malinsky kwam Eaters nog terug tot op een goal, maar in het restant van de periode sloeg Kolodziejczyk twee keer toe om het verschil in de wedstrijd te maken.

Eaters slaagde er in de slotperiode niet meer in de achterstand te verkleinen en in de slotminut was het Jordan Paulus die de eindstand op 6-2 bepaalde.