AL TIL HAL 20191101 110

19 januari 202009:51

Door Joep Meijsen

Game Day: Trappers zoekt negende zege op rij

De Belgische beker blijft in Herentals en Heerenveen was ook in de re-match van de Nederlandse cupfinal te sterk voor Nijmegen. Vandaag ontvangt Tilburg in eigen hal Halle en staan er in de Beneliga wedstrijden op het programma tussen Tilburg en Mechelen en Antwerpen en Zoetermeer.

Belgische bekerfinale

De Belgische beker werd voor de vierde keer in de laatste vijf jaar gewonnen door Herentals. In een spannende finale zorgde Robert Lupine in overtime voor het winnende doelpunt.

Lees er meer over in onze Saturday round-up >>>

Beneliga

In de Beneliga stond zaterdagavond slechts één duel op het programma. Dat was echter wel een replay van de bekerfinale van enkele dagen eerder. Het resultaat was hetzelfde, een zege voor Flyers. Trevor Petersen had twee goals en twee assists in de 6-1 overwinning.

Lees er meer over in onze Saturday round-up >>>

Eerste Divisie

Vier wedstrijden op het programma in de Eerste Divisie. Eindhoven was Den Bosch met 11-0 de baas, Nijmegen won de uitwedstrijd in Geleen met 1-6, Leeuwarden was Den Haag met 4-2 de baas en Groningen klopte Utrecht met 2-7. Vanmiddag (15.00 uur) ontvangt Yeti's Breda in Breda Dordrecht Lions, terwijl vanavond om 18.00 in de Jaap Edenhal het duel tussen Amsterdam en Tilburg op het programma staat.

Giovanni Vogelaar

International Giovanni Vogelaar had voor zijn club EC Bregenzerwald in de Alpenliga zaterdagavond twee assists. De geboren Hagenaar, vorig jaar nog in dienst van Tilburg Trappers, kon echter niet voorkomen dat zijn ploeg uiteindelijk met 2-3 moest buigen voor het veel hoger geplaatste Italiaanse Pustertal (Val Pusteria). Vogelaar speelde tot nu toe in de Alpenliga 32 wedstrijden, waarin hij negen keer scoorde en 15 assists voor zijn rekening nam.

Steve Mason

Voor Steve Mason en EHC Winterthur was de uitwedstrijd bij Kloten er een om snel te vergeten. De club kreeg met liefst 7-0 op haar 'kloten'.

Tilburgse netten

De afgelopen zomer opgehangen veiligheidsnetten aan de lange zijden in het stadion van Tilburg Trappers blijven een doorn in het oog van in ieder geval een deel van de aanhang van de club. De supportersclub Trappers Fanatic heeft nu een petitie opgesteld die de gemeente Tilburg moet overhalen om de netten te verwijderen. 'We zouden het fijn vinden als zoveel mogelijk supporters deze petitie ondertekenen, waarna de getekende petitie overhandigd zal worden aan de wethouder van Sportzaken van de gemeente Tilburg', zo schrijft de club op de eigen website.

Het ondertekenen van de petitie kan via deze link >>>

15.00 uur: Tilburg Trappers - Saale Bulls Halle

Trappers treft in de Oberliga Nord vanmiddag op de Stieren uit Halle, een ploeg die drie van zijn laatste vier wedstrijden heeft gewonnen. Afgelopen vrijdag werd nog een knappe 4-1 thuiszege op Hamburg Crocodiles geboekt, waardoor de ploeg nu op de vijfde plaats van de ranglijst staat. Het is de derde ontmoeting dit seizoen tussen de twee ploegen. Trappers haalde tegen het team uit Halle tot nu toe de volle buit. De uitwedstrijd werd met 3-4 gewonnen, terwijl de ontmoeting in Tilburg begin november met 6-3 in het voordeel van de ploeg van Bo Subr uitviel.

Trappers is intussen weer met een buitengewoon indrukwekkende serie bezig van acht overwinningen op rij. Afgelopen vrijdag werd nog met 5-3 gewonnen van Essen. De laatste nederlaag was alweer op 22 december toen de uitwedstrijd bij Herne verloren ging. Die ploeg liet de laatste weken echter de nodige steken vallen, waardoor Trappers inmiddels weer riant aan kop staat in de Oberliga Nord. Herne speelt overigens vanavond tegen Essen.

Bij Trappers werkten Mitch Bruijsten en Danny Stempher tegen Essen verder aan hun indrukwekkende seizoenen. Bruijsten zit nu op 54 punten en bijna √©√©n goal per wedstrijd. Danny Stempher zit op 48 punten en meer dan 1,5 assist per ontmoeting. Lars M√ľller is de scheidsrechter van dienst, met Christian Nieberle en Waldemar Schmidt als de linesmen.

20.00 uur: Tilburg Trappers - Mechelen Golden Sharks

De fanatieke Trappers-supporters kunnen rustig in de hal blijven rondhangen voor het duel van het Beneliga-team van hun clup. Die ploeg ontmoet vanavond om 20.00 uur de Golden Sharks uit Mechelen. Het is de tweede ontmoeting tussen de twee teams dit seizoen, waarbij de eerste ontmoeting op 30 november met 15-4 in een buitengewoon doelpuntrijk duel werd gewonnen door Mechelen.

Mechelen verloor zijn jongste wedstrijd in de Beneliga met 6-1 van Nijmegen, maar won daarvoor met 0-4 bij Antwerpen en 7-4 van Zoetermeer. Mike Robinson is met 30 punten in 9 wedstrijden de topscorer van de club, gevolgd door het trio OIiver Bouchard, Kenneth Pittoors en Marek Ziarny met ieder acht punten. De ervaren Bouchard deed dat in maar vier wedstrijden.

Bij Trappers heeft Eruan Hendriks 3 goals en 7 assists in 13 wedstrijden, terwijl Donovan de Zwart op 2 goals en 5 assists zit. Ramon Sterkens hanteert de fluit, met Michael Sterkens en Jeroen Klijberg op de lijnen.

20.30 uur Antwerpen Phantoms - Zoetermeer Panters

Zoetermeer Panters won de thuiswedstrijd tegen Antwerpen op 4 januari met liefst 14-2 en zal dus vol zelfvertrouwen afreizen naar Antwerpen voor de terugwedstrijd. Panters heeft ook heel wat om voor de spelen. De ploeg staat op dit moment op de zevende plaats van de ranglijst met één punt voorsprong op Nijmegen en drie punten achterstand op Geleen. Die ploegen hebben echter allebei een wedstrijd meer gespeeld.

Een zege vanavond zou de weg richting de play-offs voor Panters weer verder voorzien van lichtjes. Antwerpen won pas twee keer in de lopende Beneliga-campagne en dat was beide keren tegen Tilburg Trappers. Afgelopen vrijdag verloor de ploeg met dubbele cijfers van Den Haag, de vierde keer in elf wedstrijden dat een tegenstander tien goals of meer scoorde tegen de ploeg.

Ferenc Kocsis heeft al 12 goals en 16 assists in negen wedstrijden, terwijl Joy Turpijn met 13 goals en 10 assists het ook meer dan prima doet. De jonge Jay Huisman heeft ook 20 punten in 10 wedstrijden. Antwerpen kijkt offensief voor al naar Riku Koskinen. De Fin scoorde tot nu toe 13 van de 30 goals namens Phantoms. Filip Kalse is de scheidsrechter, bijgestaan door Maarten van den Acker en Arnaud Uyttebroeck