Herentals Belgische Beker 2020

19 januari 202008:52

Door Joep Meijsen

Saturday round-up: Flyers wint ook re-match, Hyc pakt wederom de cup

Heerenveen versloeg enkele dagen na de winst in de bekerfinale opnieuw Nijmegen Devils. Deze keer werd het 6-1 in het voordeel van de Friezen. Herentals legde zaterdagavond in Mechelen opnieuw beslag op de Belgische beker.

Unis Flyers Heerenveen - Select 4-U Nijmegen Devils 6-1 (1-0, 3-0, 2-1)

Heerenveen vierde zaterdagavond de cupwinst van woensdag met een ruim 6-1 overwinning op Nijmegen Devils. Flyers zag Trevor Petersen twee keer scoren en twee assists voor zijn rekening nemen, terwijl ook Brent Janssen twee keer succesvol was.

Enkele dagen na de bekerfinale stonden de twee finalisten opnieuw tegenover elkaar. Nijmegen inmiddels zonder Raymond van der Schuit, maar ook zonder onder meer Nick de Jong, Jeffrey Melissant en Cas Staps. Flyers kwam in de slotfase van de openingsperiode op voorsprong via Adam Bezak. Bouwde dit in de tweede periode via goals van Janssen, Petersen en Viktor Nordemann uit naar een ruime 4-0 voorsprong.

Nijmegen deed in de slotperiode nog iets terug via Branden Eden, maar de tweede goals van Petersen en Janssen in het duel zorgden ervoor dat de bijna 1900 toeschouwers in Thialf met een nieuwe zege het feestje rond de cupwinst nog een keer over konden doen.

Era Renomar Hyc Herentals - Luik Bulldogs 4-3 (OT) (2-1, 0-1, 1-1, 1-0)

Herentals legde zaterdagavond voor de vierde keer in vijf jaar beslag op de Belgische beker met een 4-3 zege in overtime op Luik. Robert Lepine scoorde in de overtime zijn tweede en het winnende doelpunt voor de regerende kampioen in de Beneliga.

Herentals blijft de prijzen met scheppen binnenslepen. De ploeg van coach Jeffrey van Iersel won vorig jaar de Belgische beker, het Belgische kampioenschap en de titel in de Beneliga. Voor dit jaar is de eerste prijs alweer binnen. Daarvoor was wel winst in een spannende bekerfinale noodzakelijk, die pas in de extra tijd werd beslist door een treffer van de 27-jarige uit Killaloe in Ontario afkomstige Lepine.

Het vormde de ontknoping van een thriller voor ruim duizend toeschouwers in Mechelen. Luik sloeg daarna na zes minuten spelen het eerste toe via Alexandre Bremer. Anderhalve minuut later trok Peter Bartek die score echter weer gelijk en Herentals slaagde erin het einde van de eerste periode te halen met een voorsprong. Met nog anderhalve minuut te spelen tot de pauze was het Lepine die Hyc op voorsprong zette.

Die stand bleef lange tijd op het scorebord staan. Pas in de slotfase van de tweede periode kwam Luik weer langszij via Jessiko Bernard, waardoor de wedstrijd spannend bleef. Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd zette Preston Shupe Herentals voor de tweede keer op voorsprong. Maar ook deze keer hield de leiding geen stand en het was Andy Kolodziejczyk die de ploegen opnieuw in evenwicht bracht, waardoor de extra tijd noodzakelijk werd.

Foto: Facebook Herentals