Nederland Spanje Juichen Bij De Bank

18 september 202007:02

Door Joep Meijsen

Geen 1,5 meter voor spelers in de bank

IJshockey Nederland heeft na een uitgebreide lobby samen met NOC*NSF bij de overheid een uitzondering gekregen rondom de 1,5-meter afstand die gehouden zou moeten worden op de spelers- en strafbank.

Dit betekent het wegnemen van een belangrijke hindernis voor het succesvol spelen van ijshockey in Nederland. De zaak werd vorige week uitgebreid besproken tijdens de jaarvergadering van IJshockey Nederland. Volgens de geldende regels maakten de banken geen deel uit van het speelveld, waardoor 1,5 meter afstand moest worden gehouden door spelers van 18 jaar en ouder.

Dat stelde de clubs voor grote problemen door de combinatie van beperkte ruimte en het feit dat bij ijshockey doorgewisseld moet worden. Gisteren besloot de overheid een uitzondering te maken voor de sportsector, waarbij bepaald is dat spelersbank en strafbank bij het speelveld horen en derhalve de 1,5-meterregel niet van toepassing is.

Dit betekent niet dat andere coronaprotocollen niet meer gelden. Zo wordt nog altijd verwacht dat er zo min mogelijk coaches en begeleiders in de bank zijn en dat als deze wel aanwezig zijn, zij een mondkapje moeten dragen en afstand moeten houden van de spelers.

Lees hier alles over corona en ijshockey >>>