20 juni 200500:00

Door Joep Meijsen

Geleen vernieuwt defensie

Eaters Geleen heeft zich versterkt met twee oudgedienden van Nijmegen. Verdedigers Mark Visschers en Ray Gallagher maken de overstap naar het zuiden des lands. Voor Visschers betekent dit de terugkeer naar de club waar hij twee seizoenen geleden al een jaar speelde. Voor Gallagher is het zijn vierde club in Nederland.

Mark Visschers was afgelopen seizoen een van de drijvende krachten achter de terugkeer van Nijmegen op het hoogste niveau. Zijn vertrek betekent zonder meer een klap voor de organisatie in de Keizerstad. Volgens een interview eerder in De Gelderlander speelt een conflict over de helm van de international een hoofdrol in het vertrek van Visschers, die ook met Amsterdam in gesprek was.

'De manier waarop ik in Nijmegen behandeld ben kan ik in drie woorden samenvatten: stank voor dank. Ruijters Eaters heeft slagvaardig gehandeld, nadat bekendgemaakt was, dat ik met Amsterdam Bulldogs in onderhandeling was. De aanbiedingen van Geleen en Amsterdam lagen niet ver uit elkaar. Bovendien: ik ken Andy Tenbult en weet uit eigen ervaring dat Geleen een goed georganiseerde club is die alle afspraken nakomt. Dus waren er weinig twijfels meer over. Zaterdagavond heb ik de knoop doorgehakt', aldus Visschers in het persbericht van Geleen. Eaters is een team met toekomst. Als ik zie welke spelers er al vastgelegd zijn dan kan ik alleen maar concluderen, dat het nieuwe seizoen wel eens een verrassend slot zou kunnen krijgen. Ik heb er in elk geval veel zin in.'

Gallagher heeft ook al trek in zijn Geleense avontuur. De 37-jarige verdediger gold jarenlang als een van de beste in de Nederlandse competitie, maar kwam na zijn schorsing wegens drugsgebruik drie jaar geleden nog maar sporadisch in actie. Het afgelopen seizoen was hij kortstondig actief bij Amsterdam en verscheen ook bij Nijmegen op de spelerssheet, zonder daadwerkelijk te spelen.


Ray Gallagher afgelopen jaar in actie tijdens een reĂŒniewedstrijd in Nijmegen

'Voordat Andy Tenbult op vakantie naar Canada vertrok, polste hij mij over een overgang naar Geleen. Deze week is Andy teruggekeerd; toen waren de onderhandelingen met Mark Visschers al in volle gang. We kunnen nu met zijn tweeën de reis naar Geleen ondernemen. Eaters heeft deze dubbeltransfer goed aangepakt. Vorig seizoen heeft de Geleense club een opmerkelijke stijgende lijn laten zien en moest pas in de halve finale het loodje leggen. De basis van dat team staat ook komend seizoen op het ijs. Wat mezelf betreft: ik ben in topvorm en heb er alle vertrouwen in. Mark, Andy en ik hebben een uitstekende verstandhouding en weten wat we aan elkaar hebben', aldus Gallagher.