Eaters winnaars Lv Wcup

23 maart 201423:43

Door Joep Meijsen

Geleen verricht een wereldwonder

Geleen Eaters heeft beslag gelegd op de Larry van Wierencup. De ploeg van Wil Zwarthoed poetste in de reguliere speeltijd een 9-0 achterstand weg en scoorde acht seconden voor het einde van de overtime via Glenn Bakx de winnende treffer.

Het is geen jaargang die met gouden letters wordt bijgeschreven in het grote boek van de Geleense ijshockeygeschiedenis. De problemen met het ijs aan het begin van het seizoen, de wanhoopsactie van de spelers waarmee Eaters uiteindelijk toch nog in de Eredivisie kon blijven, de 18-1 nederlaag in Den Haag, het ontslag van Andy Tenbult, het incident van vorige week dat de wereld rondging en zelfs nog het verlies met 9-0 in Eindhoven op zaterdagavond.

Uiteindelijk toch nog een gouden rand om het seizoen. Eaters deed in eigen stadion het onmogelijke. Doelman Stef Verhulst bracht een shutout op zijn naam, terwijl de spelers negen keer wisten te scoren in de reguliere speeltijd om zo overtime af te dwingen. De winnende goal van Bakx maakte het sprookje compleet. Het zou zomaar de opmerkelijkste comeback kunnen zijn in de Nederlandse sportgeschiedenis.

Ook opvallend is dat veel verschillende spelers wisten te scoren namens Eaters. Eerst zes keer tegen Deniz Mollen, daarna vier keer tegen de ingewisselde Michael Sterkens. Alleen Bryan Koloziejczyk en Pippo Limnell scoorden twee keer. Verdr wisten Dean Moors, Jeffrey Mens, Lars Engwegen, Mikko Palotie en Akim Ramoul het net nog te vinden.

Voor het piepjonge Eindhoven zal het een systeemshock hebben gegeven. De ploeg slaagde er niet een keer in zelf te scoren en wist de dam ook niet meer te dichten toen de Geleense vloedgolf eenmaal op gang was gekomen. De omstreden Larry van Wierencup eindigt hiermee net zo bizar als hij begon door het afhaken van Dordrecht en Den Haag 2 als deelnemers.

Het is even afwachten hoe de competitie-opzet komend jaar is en welke teams allemaal meedoen. Maar de allereerste Larry van Wierencup blijft in ieder geval in Geleen.