Whats App Image 2019 05 02 at 14 28 43 1

11 juni 201916:19

Door Joep Meijsen

Giovanni Vogelaar aan de slag in Oostenrijk

International Giovanni Vogelaar maakt de overstap van Tilburg Trappers naar Oostenrijk. De 22-jarige verdediger komt komend jaar uit voor Bregenzerwald in de Alpenliga.

Dat meldt Brabants Dagblad. De in Den Haag geboren Vogelaar speelde sinds 2015 bij Tilburg en won met de club drie keer het kampioenschap in de Oberliga. Daarvoor was Vogelaar enkele seizoenen actief in Heerenveen en nam hij deel aan het CTO/NIJA-programma in Eindhoven. Vogelaar was, indien beschikbaar, de afgelopen jaren een vaste keuze in de nationale ploeg. Tijdens het WK in Estland kwam hij onlangs nog ingevlogen als versterking. Ondanks een goal en twee assists in twee wedstrijden van Vogelaar kon Nederland echter degradatie niet vermijden.

Afgelopen jaar was hij bij Trappers goed voor elf goals en 31 assists in 48 wedstrijden in het reguliere seizoen. In de play-offs voegde hij hier in zeventien ontmoetingen nog twee goals en twaalf assists aan toe. Vogelaar is de vierde speler waarvan duidelijk is dat hij komend jaar niet meer voor Trappers speelt. Eerder was al duidelijk dat Ivy van den Heuvel zou stoppen en Brock Montgomery de club ging verlaten vanwege het aantal imports. Nardo Nagtzaam zet zijn loopbaan voort bij Peiting in de Oberliga.

Zijn nieuwe club Bregenzerwald komt uit in de Alpenliga, een grensoverschrijdende competitie met deelnemers uit Oostenrijk, Sloveni√ę en Itali√ę, waarin ook enkele tweede teams van Oostenrijkse topclubs uitkomen. Vorig jaar eindigde Bregenzerwald op de veertiende plaats en wist zich niet te plaatsen voor de play-offs.