10 november 200400:00

Grizzlies blijft koploper

GIJS Grizzlies Groningen blijft de koploper in de Eerste Divisie dankzij een makkelijke zege op Tilburg Trappers 2. De ploeg van Ivan Kocanda wordt echter op de hielen gezeten door Zoetermeer Panters, dat met een wedstrijd minder gespeeld, drie punten achterstaat. Zoetermeer won en verloor afgelopen weekeinde.

Johnny Larsson toonde zijn neusje voor doelpunten in de 2-6 zege van Utrecht in Zoetermeer. De formatie uit de Domstad besliste de wedstrijd in de eerste periode door uit te lopen naar een 0-4 voorsprong dankzij treffers van Stefan Collard, Valentijn Faber (2) en Johnny Larsson. Twee van deze treffers werden gescoord op de powerplay. In de tweede doorgang deed Rene Kronenburg iets terug namens Zoetermeer, maar vroeg in de derde periode bracht Johnny Larsson de marge weer op vier. Manitas Demelinne en Johnny Larsson, ooit samen bij Amsterdam, wisselden in de laatste tien minuten nog doelpunten uit om de eindstand op het scorebord te brengen.

Groningen had in eigen huis weinig moeite met het Selectieteam van Tilburg Trappers. De Fin Juha Kaari is een ware versterking voor de formatie van Ivan Kocanda. De student scoorde liefst vier keer in de met 9-2 gewonnen wedstrijd voor 225 toeschouwers. De wedstrijd was overigens niet alleen doelpuntrijk, maar zat ook boordevol straffen. Scheidsrechter Dirk Westerhof deelde liefst 241 strafminuten uit, waaronder vijf game misconduct penalties en twee match penalties. De overige Groningse doelpunten kwamen op naam van Wouter Eefting, Tjalling Stellema, David Bartos (2) en Danny Kerstholt. Namens Tilburg kwamen Michel van Schilt en Angelo van Hulten tot scoren.

Eindhoven boekte op zaterdagavond een verrassende 3-4 zege op Utrecht. De winnende goal werd voor tweehonderd toeschouwers na vier minuten in overtime gescoord door Perry Muller von Czernicki. Het was de tweede treffer op de avond voor de ex-international. De wedstrijd was lange tijd in evenwicht, waarbij alledrie de periodes in 1-1 eindigden. Door een vroege goal in de derde periode van Johnny Larsson leek Utrecht lange tijd het beste uitzicht te hebben op de winst, maar met twee man meer op het ijs scoorde Twan Jonkers tien minuten voor tijd de gelijkmaker die de extra tijd noodzakelijk maakte.

Pascal van Velde is amper overgestapt van Den Haag naar Zoetermeer of hij speelt al een belangrijke rol in de ploeg van John Johnston. Voor 75 toeschouwers scoorde hij twee keer in de eerste periode van de ontmoeting met Dordrecht. Manitas Demelinne wist ook het net te vinden, waardoor de ploeg uit Zoetermeer na twintig minuten spelen op een comfortabele 0-3 voorsprong stond. Giovanni Bomius, Jeroen Admiraal en Kevin van Leeuwen zorgden ervoor dat een comeback voor Dordrecht in de tweede periode geen gestalte kreeg, hoewel Stefan de Gruiter wel het net wist te vinden. Met de wedstrijd beslist, scoorden Jorne Kloots en Thom Gerritsen nog wel namens Dordrecht in de derde doorgang, zodat de voor de Lions wat acceptabeler ogende eindstand van 3-6 op het scorebord kwam te staan.